En Sıcak Konular

Başbakan'a donlu tepki!

18 Nisan 2012 22:57 tsi
Bir sivil toplum örgütü hükümet binası önüne don asarak ilginç bir protestoya imza attı.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da bir sivil toplum örgütünün üyeleri, “devlet parasıyla iç çamaşır satın aldığını” iddia ettikleri Başbakan İgor Lukşiç'i, hükümet binası önüne çamaşır asarak protesto etti.

Podgorica'daki Karadağ Hükümeti Binası önünde, “Sivil Toplumun Girişimi Ağı” (MANS) adlı sivil toplum örgütünün üyeleri bir araya geldi. Protestocu grup, Başbakan İgor Lukşiç'in Estonya'ya yaptığı ziyaret sırasında, “kendisine devlet parasıyla don satın aldığını” iddia ederek, hükümet binası önüne çamaşır ipi bağladı. Çamaşır ipine, hükümette yer alan bakanların isimlerinin yazıldığı beyaz iç çamaşırı asan eylemciler, devlet parasının bu tür işler için harcanmamasını istedi.

Eylemcilerin temsilcisi Dejan Milovac, gazetecilere yaptığı açıklamada, nisan ayında hükümetin eleştirilmesine yönelik protestoları yoğunlaştıracaklarını kaydetti.Bazı bakanların isimlerinin birden çok çamaşırda yazıldığını ifade ederek, bunun sebebinin ise söz konusu bakanların aynı anda birçok iş yapması olduğunu belirten Milovac, “Bu yüzden günlük çamaşırlarını daha sıkça değiştirmeleri gerek” dedi.

Karadağ hükümetinin kamu kaynaklarını “sorumsuz bir şekilde” kullandığını iddia eden Milovac, ülkedeki vergi ve diğer ödeneklerin ise yüksek olduğunu savundu. Protesto sonunda eylemciler, “Başbakan İgor Lukşiç'in isminin yazdığı iç çamaşırı” hükümet binasına götürerek, buradaki güvenlik görevlilerine teslim etti. Eylemciler, protesto ettikleri diğer bakanları ise “kendi çamaşırlarını asıldığı telden toplama” çağrısında bulunarak, dağıldı.

Bu arada, protestocuların eylemi sırasında çevrede güvenlik önlemi alan polis, eylemcilere hükümet binasının önüne çamaşır ipi bağlamaları ve beyaz çamaşır asmaları sırasında herhangi bir müdahalede bulunmadı.

aa

Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,133 µs