En Sıcak Konular

ABD askerlerinin cesetlere tacizi mide bulandırdı

18 Nisan 2012 21:08 tsi
Los Angeles Times (LA Times) gazetesinde yayınlanan fotoğraflar Afganistan'da Amerikan askerinin vahşetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Olayın patlak vermesinin ardından Savunma Bakanlığı, fotoğrafta görülen askerlerin cezalandıracağını duyurdu.

Afganistan'da 2010 yılında çekilen ve direnişçilere ait olan cesetlere taciz ederken görüntülenen Amerikan askerlerinin fotoğrafı LA Times tarafından yayınlandı. Olayın kamuoyunda duyulmasının hemen ardından Savunma Bakanı Leon Panetta'nın sözcüsü, bu eylemi gerçekleştirenlerin cezalandırılacağını açıkladı.

LA Times gazetesinde yayınlanan fotoğraflar, 82. Hava Tümeni'ne mensup bazı askerleri, Afganistan'ın Zebul bölgesinde intihar bombacısı olduğundan şüphelenilen kişilerin cesetleri ile poz verirken gösteriyor. Askerlerden bazıları cesetlerin yanında sırıtırken, bazıları da cesetlerden birinin kopmuş bacağı ile poz veriyor.

Bu olaydan birkaç ay sonrasına çekilen başka fotoğraflarda da cesetlere saygısızlık içeren pozların verildiği görülüyor.

LA Times yetkilileri, fotoğrafı kendilerine ulaştıranların, Afganistan'daki Amerikan askerlerinin disiplinden kopmalarının güvenliği tehdit edecek boyutlara ulaştığına dikkat çekmek amacında olduklarını aktardı.

ABD ASKERLERİNİN BU FOTOĞRAFLARI İLK DEĞİL

LA Times gazetesinin gazetecilik adına önemli bir habere imza atmasının, Afganistan ile son dönemlerde sıkıntılı ilişkiler yaşayan Washington yönetimini daha da sıkıntıya sokacağı tahminleri yapılıyor.

Mart ayında bir Amerikan askerinin 9'u çocuk 3'ü kadın toplam 17 sivili katletmesinin şoku henüz atılamamışken, cesetlere tacizde bulunan askerlerin fotoğraflarının ortaya çıkmasının Afgan halkında infiale sebep olmasından endişe ediliyor.

Şubat ayında da Kabil'deki bir NATO üssünde Amerikan askerlerinin Kur'an-ı Kerim nüshalarını yakması üzerine binlerce Afgan'ın katıldığı protesto gösterileri düzenlenmiş ve onlarca insan hayatını kaybetmişti.

Ocak ayında da yine Amerikan askerlerinin idrarlarını, Afgan direnişçilerin cesetleri üzerine yaparken gösteren video kayıtları ortaya çıkmıştı.

cihan


Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs