En Sıcak Konular

'Şam yönetimi kan akıtmaya devam ediyor'

18 Nisan 2012 19:34 tsi
'Şam yönetimi kan akıtmaya devam ediyor' Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile yapılan görüşme sonrası ortak basın toplantısında Suriye konusu başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında Suriye'de rejmin 'kan akıtmaya ve öldürmeye devam ettiğini' ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile Başbakanlık'ta görüşme yaptı.

Erdoğan, görüşme sonrası yapılan ortak basın toplantısında Suriye konusu başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Annan planını desteklediklerini hatırlatarak başlayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu planın yürüyüp yürümeyeceği, şu anda Suriye yönetiminin bu plana sadık kalıp kalmayacağı konusuna gelince; içeriden aldığımız istihbari bilgiler maalesef olumlu istikamette değil. Hala rejim orada kan akıtmaya, öldürmeye devam ediyor. Suriye'den Ürdün ve Türkiye başta olmak üzere komuşu ülkelere kaçış devam ediyor. Gelenlerin verdiği bilgiye göre; Şam dışındaki illerde ölümler devam ediyor. Tankların çekildiği ifadeleri kısmen doğru ancak tanklar, kışlalarına dönmüyor. Belki mahalle aralarından caddelerden bu görüntüler kayboluyor ama tanklar kırsal bölgelerde saldırmaya hazır bekliyor."

BARZANİ İLE GÖRÜŞME

Erdoğan bir gazetecinin sorusu üzerine Irak'ın Kuzeyi'ndeki Bölgesel Yönetimin Lideri Mesud Barzani ile yapacağı görüşmeye de değindi.

Görüşmede Suriye meselesine de değinileceğini aktaran Erdoğan, "Birinci derecede şüphesiz ki Irak masadaki en önemli konu. Ardından bölge, şüphesiz ki görüşeceğimiz konu olacaktır. Bölgedeki son gelişmeler, burada da Suriye en önemli konu olacaktır'' dedi.

TUTUKLU VEKİLLER AK PARTİ'NİN SORUNU DEĞİL

Erdoğan, tutuklu milletvekilleri ile ilgili TBMM'de yasal düzenleme yapılacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak da şunları söyledi:

''Bu tutuklu milletvekilleri hangi siyasi partilere aitse önce o siyasi partilerin bir defa görüşleri nedir, hangi gündemle ortaya çıkacaklar? Bunu görmek lazım. Bu iş, bu sorun AK Parti'nin sorunu değil. Onların sorunu. Onların bunu, eğer yasal çerçeve içerisinde varsa Anayasamıza, yasalara uygun bir şey ortaya biz bazı gerçekleri koyarız. Fakat şunu hiçbir zaman unutmayın; bu seçimlere giderken birilerinin milletvekili olamayacağını bile bile veyahutta bunu şöyle arkadan dolaşmak suretiyle çözer miyiz? diye farklı yöntemleri denemek, bunların demokrasinin usulleri içerisinde yoktur. Özellikle de bir hukuk devletinin içerisinde hiç mi hiç yoktur.''

Konuyla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dün bir girişimde bulunmuştu. Erdoğan dün sürpriz bir görüşme gerçekleştiren Çiçek, muhalefet partilerine mesaj göndererek tutuklu vekiller için bir zirve planlamıştı.

TUTUKLU VEKİLLER ZİRVESİ

Cemil Çiçek başkanlığında yarın yapılacak olan bu zirveye de değinen Erdoğan, ''Şu anda Meclis Başkanımızın bu tür bir girişimi olmuştur ve biz bu girişimi saygıyla karşılarız. Ama önümüze gelen nedir, ne değildir? Bunu görürüz. Burada anayasaya, yasalara uygun bir şey varsa bunu bizler de yetkili kurullarımızda değerlendiririz'

ntvmsnbc


Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,481 µs