En Sıcak Konular

Doktorlar 'şiddet yasası' istiyor

18 Nisan 2012 19:03 tsi
Sağlık çalışanları, şiddete maruz kaldıklarını belirterek, yaşanan olayların önlenmesi amacıyla şiddet yasası istediklerini ifade ettiler.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şube Sekreteri Zeki İbik, Türk Sağlık Sen Başkan Yardımcısı Recep Alataş, Karadeniz Ereğli İlçe Sağlık Sen Başkanı Ali Kabaş, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi önünde bir basın toplantısı düzenledi. Gaziantep'te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Arslan'ın, bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sonrasında yaşanan olayı kınayan sağlıkçılar, 'Sağlıkçılara Kalkan Eller Kırılsın' şeklinde slogan attılar.

"SAĞLIKÇILAR YOK EDİLİYOR"

Sendika adına basın açıklaması yapan SES Zonguldak Şube Sekreteri Zeki İbik, sağlık emekçilerine karşı yaşanan şiddet olaylarının arttığına dikkat çekerek, "Gaziantep'te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan uzman Dr. Ersin Arslan, bir hasta yakını tarafından hunharca bıçaklanarak öldürüldü. Son yıllarda sıklaşan bu tür vahşi eylemlerin, sağlık emekçileri üzerinde yoğunlaşması düşündürücüdür. Sağlıkta yaşanmakta olan yıkımın üzeri, sağlık emekçileri hedef gösterilerek, kapanmak istenmektedir Şişirilen ilkelce doldurulan hasta ve yakınları pervasıca sağlıkçıların üzerine sürülmektedir. Ve bu sürecin sonunda Dr. Ersin Arslan gibi değerler yok edilmektedir." dedi.

"İLKEL BİR DURUM"

Sürekli öne sürülen 'hasta hakları' kavramında tersine bir işleyiş olduğunu ifade eden İbik, "Hasta hakları kavramı ile anlatılmak istenen, sağlık çalışanlarının hiçbir hakkının olmadığıdır. Sağlık emekçilerinin tüm haklarının hiçe sayılması gerektiğidir. Fakat yüz yılların deneyimi ve donanımı ile çağımıza ulaşan tıp geleneği ve bu geleneği sürdüren sağlık emekçileri bu yanılsamayı, bu ilkelce tutumu mahkûm edecektir. Bundan hiç kimsenin ya da hiçbir kurumun kuşkusu olmasın." diye konuştu.

"OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Hastanede böylesi vahşi saldırıların örneğini defalarca gördüklerini ifade eden İbik, şöyle devam etti: "En son çocuk cerrahisi uzmanımız Bora Solmaz'a yapılan bu saldırı hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Biz sağlık emekçileri, sağlık emekçilerinin sendikası olarak bu sürecin takipçisiyiz. Sonuna değin, sağlık hizmeti üreten değerlerimizin yanında, önünde olacağız. Hayatını kaybeden doktorumuz suçluydu. Suçu da dayanılmaz ağrılar ve acılar çeken hastalarına şifa dağıtmaktı. Ve bu yüzden hastalardan birinin yakını tarafından defalarca bıçaklanarak, öldürüldü. Bizler de suçluyuz. Şu etrafta gördüğünüz beyazlar, maviler içersindeki sağlık emekçileri de suçludur. Çünkü olunmaz dertlere çare arıyorlar. Eşinizi, çocuğunuzu, yakınlarınızı tedavi etmeye çalışıyorlar halen."

"BEN DOKTORUM"

Doktorlar adına söz alan Opr. Dr. Recep Erdoğan ise duygusal bir konuşma yaparak, "Ben doktorum, doktor olmak için çok çalıştım. Ben aileme, çok çalışarak, gurur duyacakları diplomaları verdim. Yemin ederek göreve başladım. İnsan sağlığı, insan yaşamı baş kaygım olacaktı. Yaşamımı hep başkalarına karşı düzenledim. Kendi özel yaşamım hep ikinci planda oldu. Öncelik, hep hasatlarım oldu. Çalışma ortamının dışına çıktığım zaman da diğer meslek gruplarında olduğum gibi işim bitmedi. Kafamda hep hastalarım ve hastalıklar vardı. Kendimi geliştirebilmek ve hastalara faydalı olabilmek için ders çalışmaya devam ettim. Çünkü esas görevim hastalara faydalı olabilmek. Doktorlar çeşitli bahanelerle öldürülüyor. Bunu yapanları şiddetle kınıyor ve yapanların cezalandırılmasını bekliyoruz. Yaşamını kaybeden Dr. Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, bütün hekim ve sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz." şeklinde konuştu.

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem de başhemşireler, hemşireler, doktorlar ve bütün sağlık çalışanlarının katıldığı toplantıda, sağlık çalışanlarına yönelik usulsüzlüklerin sona erdirilmesi gerektiği belirtildi.

cihan


Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs