En Sıcak Konular

'PKK ile Ergenekon arasında bağlantı olabilir'

18 Nisan 2012 17:35 tsi
'PKK ile Ergenekon arasında bağlantı olabilir' KCK iddianamesinde ifadeleri yer alan Abdullah Öcalan'ın eski avukatı İrfan Dündar, PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok ile Ergenekon yapılanmasının arasında bağlantı olabileceğini belirtti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen ikinci KCK iddianamesinde Dündar'ın ifadesinin tamamı yer aldı. Hakkında soruşturma devam eden Dündar, ifadesinde Öcalan'ın yakalanması hakkında bildiklerini de anlattı. Dündar, KCK'nın asıl liderinin Abdulah Öcalan olduğunu söyledi. 1999 yılı Mart ayı ile 2005 yılı Nisan ayı arasında Abdullah Öcalan ile görüşmek amacıyla İmralı adasına birçok kez gittiğini belirten Dündar, "Yapılan bu görüşmeler herhangi bir görüntü, ses kaydına alınmamaktaydı. Biz yaptığımız görüşmeleri not kağıdına yazıyor daha sonra bu notlardan görüşmenin tam metni Asrın Hukuk Bürosu'nda yazılı hale dönüştürüldükten sonra e-mail yolu ile Avrupa'ya Şahin kod Abdil Rıza Altun ve Murat Karayılan'a değişik tarihlerde gönderdik. Gönderme şeklimiz ise ortak kullandığımız bir e-mail adresinin taslaklar kısmına notu kaydetme şeklindeydi. Bizim kaydettiğimiz görüşme notu Avrupa'dan bahsettiğim şahıslar tarafından alınıyordu. Kullandığımız e-mail şifreleri rutin olarak yaklaşık 2 ayda bir değişiyordu. Bu değişen şifreler kuryeler aracılığı ile bize iletiliyordu. Bu şifreler Avrupa, Kandil ve Türkiye'deki üst düzey örgüt mensupları tarafından biliniyordu başka kimse tarafından bilinmezdi." ifadelerini kullandı.

E-mail şifrelerinin, örgüt içinde alt düzeyde faaliyet gösteren kuryeler tarafından flash disk içinde getirildiğini belirten Dündar, "E-maillerin taslak bölümüne konulan görüşme notlarında Murat Karayılan'a bırakılan notlarda 'Sait' şifresi kullanılıyordu, Asrın Hukuk Bürosu'nun şifresi ise 'Hasan' idi. Bırakılan notlarda 'Hasan'dan Sait'e' dendiği zaman Asrın Hukuk Bürosu'ndan Murat Karayılan'a bir not bırakıldığı ve bu notun Murat Karayılan tarafından alınacağı anlaşılıyordu." dedi. Dündar, ifadesinde görüş gününden bir gün önce toplantı yapıldığını ve bu toplantı da örgüt tarafından Öcalan'a iletilecek konuların belirlendiğini anlattı. Dündar'a sorgusunda Öcalan'ın Kenya'da yakalanması ile ilgili bildikleri de soruldu. Dündar, Öcalan'ın kendisine nasıl yakalandığını anlattığını belirtti.

PKK/KCK ERGENEKON BAĞLANTISI SORULDU

Sorgu sırasında, 'Ergenekon yapılanması ile PKK/KCK arasında şahit olduğunuz bağlantılar hakkında bildiklerin nelerdir?' diye sorulan Dündar, Sabri Ok ile Ergenekon arasında bağlantı olduğunu düşündüğünü söyledi. 2005 yılında Sabri Ok'un cezaevinden çıktıktan sonra Ağrı Eleşkirt'te askerlik yaptığını belirten Dündar şu ifadelere kullandı: "Askerdeyken ben bir kere ziyaretine gitmiştim. Burada yaptığım ziyarette Sabri Ok'un yakın arkadaşlarından ve sürekli kendisini ziyaret eden ismini şu an hatırlamadığım bir şahıs bana Sabri Ok'un askerlik görevini yaparken jandarma istihbaratından Zeki ya da Zekeriya isimli bir binbaşı ile sürekli temas halinde bulunduklarını, Sabri Ok'un askerlik yaptığı dönemde iki askerin kendisini koruduğunu anlattı. Daha sonra askerliği bittikten sonra Sabri Ok'un örgüt içerisinde hızla yükselerek Avrupa sorumluluğuna geldiğini ve Abdullah Öcalan tarafından da Sabri Ok' un örgüt içersinde korunduğunu ve bir keresinde Abdullah Öcalan'ın, 'benim Türkiye temsilcim' dediğini hatırlıyorum. Dolayısı ile Sabri Ok'un Ergenekon yapılanması ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Yukarıda da ifademde anlattığım gibi Sabri Ok ile Hatice Korkut isimli şahıslar 2006 yılı sonlarında hava yolu ile çok rahat bir şekilde Kuzey Irak'a PKK'nın kamplarına gittiğini şahit oldum."

(CİHAN)

Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,372 µs