En Sıcak Konular

KKTC'de eylemcilere para cezası

18 Nisan 2012 17:00 tsi
Kuzey Kıbrıs'ta yükselen benzin fiyatlarını protesto etmek isteyen ''Benzin Bitti Meclis Önünde'' eylemcilerine KKTC trafik polisi, şahsi cep telefonlarından ulaşarak, park cezası oldugunu tebliğ ettiler.

Kuzey Kıbrıs'ta benzine gelen zamları protesto etmek için  ''Benzin Bitti Meclis Önünde'' eyleminine katılan protestocular, eylemin ertesi günü şahsi telefonlarına ulaşan trafik polisleri tarafından para cezasına çarptırıldıklarını öğrendiler.  

Gündem Kıbrıs'ta yer alan habere göre, Eyleme katılanlardan Devrim Barçın cezayı kabul etmediğini belirterek, "Biz orda Anayasal hakkımız olan eylem yapma amacı ile araçlarmızla ordaydık. Demokratik bir şekilde tepkimizin dile getirilmesine karşın hükümetin polis gücünü bize yollayarak ceza kesmesiyle tepkimizi sindireceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bulundugumuz her platforumda tepkimizi göstereceğiz" dedi.

130 TL PARA CEZASI KESİLDİ

Barçın, "UBP hükümeti hayatı her günü dar ettiği günümüzde, benzin zamlarının yapılması ile ciddi derecede alım gücü düşmüştür. Bu konuda hükümet uygulamalarını şikayet etme adına ve benzin zamlarını protesto etmek için facebook üzerinden ''Benzin bitti meclis önünde'' eylemi örgütlenmeye başladı. Bu çerçevede bende hükümetin benzine hergün zam yapmasını protesto etmek için eylem günü ve saati aracımla birlikte meclis önünde yer aldım" açıklamasında bulundu.

Eylemden sonra polislerin uyarısı üzerine araçlarımızı meclis önünden kaldırdıklarını ifade eden Barçın, "Bu gün trafik polisi, şahsi cep telefonumdan beni arayıp park cezası oldugunu ve bunu bana tebliğ etmek istediklerini söylediler. Polisler yanıma geldiğinde hangi amaçla bu ceza kesildiğini sorduğumda ''Meclis garaj girişine park etme suçu'' işlediğimi ifade ettiler ve sabit para cezası 130 TL (puansız) kestiler. Bende onlara meclis önünde yanlış park etmediğimi, meclis önünde eylem yapmak amacıyla aracımda orda bulundugumu ve bu suçu kabul etmediğimi ifade ettim ve daha sonra cezayı tarafıma kesip ayrıldılar" şeklinde konuştu.

Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,341 µs