En Sıcak Konular

Isparta'da kiremitler uçtu: 6 yaralı

18 Nisan 2012 16:16 tsi
Isparta'da saatteki hızı 120 kilometreye kadar çıkan rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi.

Isparta Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızı Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde 120, Atabey, Senirkent ve Uluborlu ilçelerinde 100, kent merkezi ve Yalvaç ilçesinde ise 90 kilometre ölçüldü.

Kent merkezinde fırtına çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların zarar görmesine neden oldu. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle kırılan ağaç dallarının, enerji nakil hatlarına zarar verdiğini söyledi. Acar, itfaiye ekipleri ve elektrik dağıtım şirketi görevlilerinin yaptığı çalışmayla ağaçların kaldırıldığını kaydetti.

Ekiplerin Karaağaç, Bağlar, Fatih mahalleleri, İstanbul Caddesi ve 111. Cadde'de çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Acar, ''Rüzgarın etkisiyle birçok yerde ağaçlar devrildi. Yola devrilen ağaçlar ekipler tarafından kaldırıldı. Bir halı sahanın çatısındaki brandalar uçtu ve bazı apartmaların çatıları zarar gördü. Çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

-Şarkikaraağaç-

Rüzgarın en çok etkili olduğu Şarkikaraağaç ilçesinde fırtına, Konya Caddesi'ndeki bazı binaların çatılarına zarar verdi. Konya Caddesi'ndeki bir apartmanın çatısının uçması nedeniyle yol trafiğe kapandı.

Şarkikaraağaç Kaymakamı Okan Leblebicier, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle çatılardan uçan kiremitler yüzünden 5 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığını bildirdi.

Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan kulağının bir bölümü kopan Kazım Özkan'ın ilk tedavisinin ardından Isparta Gülkent Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi. Özkan'ın kulağının yerine dikilemeyecek durumda olduğu öğrenildi.

-Yalvaç-

Fırtına Yalvaç ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı Hüyüklü beldesinde bulunan Yanıkara Mahalle Camisi'nin minaresi fırtına nedeniyle yıkıldı. Yıkılan minare, bahçede bulunan ağaç ve enerji nakil hatlarına zarar verdi.

Altıkapı köyünde fırtına nedeniyle köy camisinin minaresi zarar gördü. Yanıkkaya köyünde ise özel bir şirkete ait kömür ocağı şantiyesinin çatısı fırtına nedeniyle uçtu. Olayda can kaybı yaşanmazken şantiyede bulunan 4 iş makinesi zarar gördü. Çeleptaş köyünde Kezban Öztürk, çatıdan düşen kiremit nedeniyle yaralandı. Yalvaç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Öztürk'ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yalvaç Kaymakam Vekili Ferhat Peşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle ilçede bir minarenin yıkıldığını ve bir köy camisinin minaresinin de zarar gördüğünü belirtti. Peşin, ''Şu anda herhangi bir can kaybı yok. Ağaçlar ve enerji nakil hatları zarar gördüğü için ilçenin büyük bir kısmına elektrik verilemiyor'' dedi.

-Eğirdir-

Eğirdir Gölü'nde de demirli 5 balıkçı teknesi battı. Tekne sahipleri bölgeye gelerek zarar gören teknelerini kurtarmaya çalıştı. İlçede fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları zarar gördü.

Küçükgökçeli köyünde samanlıkta çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. İtfaiye ve Orman İşletmesi ekiplerinin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

-Gelendost-

Gelendost ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, çok sayıda evin çatısı uçtu. Fırtınanın etkisiyle elektrik ve telefon hatları zarar gördü. Gelendost'taki futbol sahasının tribününü bir kısmı da yıkıldı.

Öte yandan, Akmescit mevkisindeki belediye çöplüğünde yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Gelendost ve Yaka beldesinin itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevler, soğuk hava depolarına ulaşmadan yangın kontrol altına alındı. 

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs