En Sıcak Konular

Gül'ün Hollanda'da tuttuğu takım

18 Nisan 2012 14:36 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hollanda'da 'Haftasonu Akamdemisi'ni ziyaret etti. Öğrencilerle tanışan Gül, onlara 15 dakika kadar ders verdi.

Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra sınıfları gezerek çocuklarla sohbet etti. Aralarında Türk kökenli çocukların da bulunduğu öğrencilerle tanışan Cumhurbaşkanı Gül, onlara 15 dakika kadar ders verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'e eşi Hayrünnisa Gül, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de eşlik etti.

Akademide ders gören çocuklarla yakından ilgilenen Gül, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Öğrencilere derslerine çok iyi çalışmaları tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı, kendi hayatından örnek vererek, başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiğini söyledi.

Kendisinin de ilkokuldan başlayarak çok çalıştığını anlatan Gül, çok çalışan, derslerine önem veren kişilerin başarıyı yakaladığını kaydederek, ''Başarılı olmak için öncelikle Hollandacayı çok iyi öğrenmek gerekir. Burada yaşayan ve buranın vatandaşı olan sizler için bu çok önemli. Burada hepinizin istekli olması beni çok memnun etti. Dili iyi kullanmak başarının bir anahtarıdır. Kapalı olan kapıları bu anahtar ile açarsanız. Ondan sonra ne olmak istediğinize karar verirsiniz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine Kraliçe Beatrix'in  davetlisi olarak geldiği Hollanda ziyaretinin çok iyi geçtiğini söyledi.

İki ülke arasındaki dostluğun 400 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Gül, bu iyi ilişkilerin bugün de devam ettiğini ifade etti.

-''Türkiye'de Beşiktaş'ı Hollanda'da Ajax'ı tutuyorum''

Bir öğrencinin hangi takım taraftarı olduğu yönündeki sorusunu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de Beşiktaş'ı Hollanda'da Ajax'ı tuttuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı olmanın hoşuna gittiğini kaydeden Gül, ''Ama aynı zamanda dikkatli de olmak lazım. Çünkü herkes beni takip ediyor. Yanlış da yapmamam lazım'' diye konuştu.

''Doğrusu çocukken aklımda (Cumhurbaşkanı olmak) yoktu''

Cumhurbaşkanı Gül, bir öğrencinin, ''Çocukken Cumhurbaşkanı olmayı düşünmüş müydünüz'' sorusuna ise şu yanıtı verdi: ''Doğrusu çocukken aklımda yoktu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünde doğmuşum ben. O zaman bana isim verilirken, onu nüfus cüzdanıma yazmamışlar ama, Cumhur diye çocukken hep bana söylerlerdi.

''Veliaht Prens Willem Alexander ise daha önce birkaç kez gittiği Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu ve Türkiye hayranı olduğunu söyledi.

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,465 µs