En Sıcak Konular

Hükümetten, CHP'ye ağır suçlama

18 Nisan 2012 14:34 tsi
Hükümetten, CHP'ye ağır suçlama "CHP, Suriye konusunda Çin, Rusya ve İran'ın safında yer aldı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP'nin Suriye'deki olaylar karşısındaki politikasını eleştirerek, ''CHP, Suriye konusunda Çin'in, Rusya'nın ve İran'ın safında yer almıştır. Beşşar Esed'in canını aldığı 10 bin küsür insanın kanında Beşşar Esed rejimini destekleyenlerin de payı vardır. Bu şu ülke, bu siyasi parti olabilir. Bugüne kadar CHP, tıpkı İran gibi tıpkı Rusya ve Çin gibi Beşşar Esed yönetimini destekleyen bir tavır almıştır'' dedi.

Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, söyledikleri ve yaptıkları arasında çelişkiler bulunduğunu belirten Çelik, ''Kendisinin Tunceli'deki akrabaları isyandadır. Kürt ve Alevi olmasına rağmen, ki bu hiç mesele değildir, gayrimüslim bir insan da Türkiye'de bir siyasi partinin başına gelebilir, yeter ki yaptığı işi adamakıllı yapsın, çıktı bir anda Türkmen oldu. Öncenize kendinize karşı dürüst olacaksınız. İnsanlar dünyaya gelirken ırkıyla ilgili sipariş veremezler ki'' dedi.

-''Sayın Kılıçdaroğlu, iyi stand-upçı olabilir''-

Kılıçdaroğlu'nun değişik konularda önce ve sonra söyledikleri arasındaki farklılıkları örneklendiren Çelik, ''Değişik bakanlarımızla ilgili 'yolsuzluk bombası patlatacağım' dedi ama bombalar elinde patladı'' dedi.

Kılıçdaoğlu'nun, ''oğlum bedelli askerlikten yararlanmayacak'' dediğini ancak oğlunun bedelli askerlik kapsamında yer almadığının ortaya çıktığını hatırlatan Çelik, şöyle konuştu:

''Söylediği 'benim kızım askere gitmeyecek neyse aynı kapsamda olan bir şey. Bunları arttırmak mümkün. Bir yığın ipe sapa gelmez bir sürü iddia var. Grup toplantısında konuştukça birileri gülüyor. O da vitesleri büyüterek iftiralara ve doğru olmayan beyanlara devam ediyor. İnsanlar güldükçe daha komik hale geliyor. Mizahın dünyadaki babası Bernard Shaw 'Bazı insanlar güldüreyim derken gülünç olurlar' diyor. Doğrusu Cem Yılmaz, Ata Demirer falan beni bağışlasınlar. Onlar işlerini hakkıyla yapıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, dünkü grup konuşmasını seyrettim iyi stand-upçı olabilir. Çıksın stand-up yapsın o zaman. Siz, oraya gelen insanları güldüreyim derken başka insanların haysiyetiyle, kişilikleriyle nasıl oynarsınız.''

-''CHP, Suriye konusunda Çin'in, Rusya'nın ve İran'ın safında yer aldı''-

AK Parti Hükümeti'nin Suriye politikasına yönelik eleştirilerine yanıt veren Çelik, ''Suriye konusunda CHP, Çin'in, Rusya'nın ve İran'ın safında yer almıştır. Rivayet muhteliftir ama 10 binin üzerinde olduğu herkes tarafından artık kabul ediliyor. Beşşar Esed'in canını aldığı 10 bin küsür insanın kanında, Beşşar Esed rejimini destekleyenlerin de payı vardır. Bu şu ülke, bu siyasi parti olabilir. Bugüne kadar CHP, tıpkı İran gibi tıpkı Rusya ve Çin gibi Beşşar Esed yönetimini destekleyen bir tavır almıştır. AK Parti savaş çığırtkanlığı yapmıyor. Biz dünyanın jandarmalığına da soyunmuş değiliz. Bir taraftan Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında, 'Suriye demek Rusya, Çin ve İran demektir' diyor. Öte taraftan CHP demek Suriye demektir. Siz o safa girdiniz'' diye konuştu.

-''Sayın Bahçeli, sen niye rahatsızsın''-

Darüşşafaka'dan sadece 'Türk ve Müslüman'' yetimlerin değil tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yetimlerinin yararlanabilmesine yönelik düzenleme yapıldığını hatırlatan Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü TBMM Grup konuşmasında konuya ilişkin eleştirilerine cevap verdi.

Çelik, ''Sayın Başbakan'ın Türk ve İslam olmaktan rahatsız olmadığını aksine bununla iftihar ettiğini bütün dünya biliyor, sayın Bahçeli. Türk ve İslam olmayan ülkemin vatandaşlarının buradan yararlanmasından sen niye rahatsızsın, ben onu anlayamıyorum. Darülaceze'de cami, kilise ve havra yan yanadır. Osmanlı yapmıştır bunu. Darülaceze'ye girişte Türk ve Müslüman olma şartı aranmıyor'' diye konuştu.

-''Vatandaşımızı ciddiye aldığımız için...''-

Dün Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Çelik, Köy Enstitüsü'ne gitmek için mutlaka köy çocuğu olmak gerektiğini; mezun olduktan sonra da köye dönme şartı bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bu, köylüysen köyde kal demektir. 20 yıl köyde çalışmazsan ilçe merkezine bile gelemezsin. Tek parti CHP yönetimi, burayı ideolojik kampa dönüştürdü. Burayı ideolojik kampa dönüştüğü için tarihe gömen, kapatan rahmetli Menderes'i ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'yi hayırla anıyorum. Şimdi CHP'ye müsaade etseniz hemen Köy Enstitüsü kurarlar ve bütün eğitim sistemini Köy Enstitüsü'ne göre düzenlerler. Tüzüğüne baksanız, 'bu çağda böyle bir şey olmaz' dersiniz.

Halkımız, çağdaşlığın, ilerlemenin ne olduğunu, kimin yolsuzluk yaptığını kimin ülkeye hizmet ettiğini biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Sayın Başbakan'da bir Kılıçdaroğlu fobisi oluşmuş' diyor. CHP'nin başına hasbelkader Kılıçdaroğlu gelmiştir. Sayın Başbakan da demokrasiye inanan bir insandır. Elbette ana muhalefet partisini ona oy veren yüzde 25'lik kitle adına ciddiye alacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nu ciddiye aldığından değil kafası karıştırılan, kafasında soru işaretleri oluşturulmaya çalışılan vatandaşımızı ciddiye aldığımız için bu iddialara cevap veriyoruz.'' 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'yi hesaplarında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle mahkum ettiğini belirterek, ''CHP'nin elinde 3-5 belediye var. Bütün ipliğiniz pazara çıktı, bütün yaptıklarınız ortada. Bir de ülkenin hazinesini, bütçesini size teslim ederlerse ne yapacağınız çok ayan beyan ortadadır'' dedi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

FATİH Projesi çerçevesindeki alımlarda yolsuzluk yapıldığı iddialarının gündeme geldiğini hatırlatan Çelik, proje kapsamındaki alımların Kamu İhale Yasası'nın istisna hükümleri kapsamında yapıldığını belirtti.

4374 sayılı Kamu İhale Kanunu ve daha önceki 2886 sayılı Kamu İhale Kanunu'nda istisnalar olduğunu, bazı malların ve hizmetlerin alımında güçlük çekilmesi, hayati ve stratejik önem içermesi halinde bu istisnai hükümlerin işletildiğini anlatan Çelik, Kamu İhale Kanunu'ndan istisna tutulan alımlar için yönetmelikler düzenlendiğini, bugüne kadar da 58 yönetmelik yayımlandığını söyledi.

Çelik, şöyle konuştu:

''FATİH Projesi'nden dolayı son çıkan kanunla birlikte, 4 4 4 Kanunu'yla ilgili geçen maddeyle birlikte bu alımlar da istisna kapsamına alınmıştır. Bu şu anlama gelememektedir; 'Efemdim, madem ki istisnadır, bakan veya bakanlık yetkilileri yoldan geçen istedikleri adamı çağırarak, ihaleleri onlara verecekler anlamına' gelmiyor. Bunlarla ilgili bir yönetmelik çıkıyor, Ulaştırma Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Kamu İhale Kurumu'nun görüşü alınarak bir yönetmelik hazırlanacak, sonra tekrar bu kurumların görüşleri alınarak bir şartname hazırlanacak. Bu şartname çerçevesinde teklifler alınacak ve bütün bu yapılan iş ve işlemler Danıştay denetimine tabidir.

Hükümetin yaptığı bütün iş ve işlemler Danıştay denetimine tabidir. Danıştay gerekli denetimleri yapacaktır, yönetmeliklerle ilgili denetim yetkisi Danıştay'dadır. Bu harcamalarla ilgili hesap, kitap meselesi gündeme geldiğinde de TBMM adına denetim hakkı Sayıştay'dadır ve bu Sayıştay denetimine tabi olacaktır. Bütün bunlar ortadayken sanki bu 20 milyar doların hepsi bir aradaymış, hepsi bir anda harcanıyormuş, yandaşlara dağıtılmış şeklinde iddialar ortaya atıyorlar. Bu iddia sahiplerini küçülten bir itamdır. Kamu İhale Kanunu'ndan istisna olması, teknolojik özellikleri itibarıyla, aciliyeti itibarıyla, bazı teknolojilerin demode olması söz konusu olduğundan bütün bu eğitimin sağlığı, selameti, kamu yararı gibi mülahazalarla tıpkı bundan önceki 58 yönetmelikle yapılan alımlar gibi... Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın alımları var, aciliyet kesbediyor, MİT alımları var, diğer bazı kurumların temin edecekleri, hassasiyeti olan bazı mallar ve hizmetler olabilir.''

-''Sayın Kılıçdaroğlu bunları defalarca sakız gibi çiğniyor, yakışmıyor''-

Hüseyin Çelik, istisna alımlara ilişkin hazırlanan 58 yönetmeliğin Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinde yer aldığını, FATİH Projesi'ne ilişkin istisnanın da ilk olmadığını ifade ederek, ''İlk defa bir istisna gelmiş gibi Sayın Kılıçdaroğlu bunları defalarca sakız gibi çiğniyor, yakışmıyor'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir çağrıda bulunarak, mal varlığını AK Parti'nin internet sitesinde yayınlama teklifinde bulunduğunu hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:

''Sayın Kılıçdaroğlu, 'ben mal varlığını CHP'nin internet sitesine koydum, şimdi Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, yolsuzluk yapmadığını söylüyorsan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığını aynen yap. Mal varlığını AKP'nin internet sitesine koyabilir mi? Koyamaz' dedi. Sordu ve cevabını verdi. Buna gülsem mi, ağlasam mı, bununla alay mı etsem karar veremiyorum. Sayın Başbakan 7 yıl önce Başbakanlığın internet sitesine mal varlığını koydu. Son güncellemesi 16 Haziran 2011 tarihinde yapıldı. Sayın Başbakan'ın mal varlığı bir tarafa, AK Parti, Hazine'den kendisine yapılan yardımları nasıl harcadığına dair kamuoyuna hesap veriyor. Bütün harcamalarını AK Parti'nin internet sitesine koyuyor. Ben buradan CHP ve Genel Başkanına çağrıda bulunuyorum; AK Parti'nin yaptığını siz yapabildiniz mi? Yapamazsınız. Daha iki gün önce Anayasa Mahkemesi, Hazine'nin size verdiği paralardan 3,3 trilyonluk yolsuzluk yaptığınıza, partinin parasını çarçur ettiğinize dair sizi mahkum etti. Bunu tespit etti ve tescil etti yaptığınız yolsuzluğu. Kendi parti bütçesini çarçur eden, kendi parti bütçesini yolsuzluklara kurban eden bir siyasi parti ülkenin bütçesini ele geçirirse ne yapar Allah aşkına. Ne yapacağı ortada. Çankaya Belediye Başkanını hatırlıyorsunuz. Çankaya Belediye Başkanı çıktı dedi ki 'ben bu yamyamları tatmin edemem, yamyamlar dadanmış'. Bunu ben söylemiyorum, bundan önceki profesör unvanına sahip CHP'li belediye başkanı söylüyor.'' 



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,037 µs