En Sıcak Konular

Hamzaçebi'den şehit ve gaziler için teklif

18 Nisan 2012 14:34 tsi
CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, şehit yakını, gazi ve çalışamayacak derecede malul olan gazilerin yakınları için teklif verdi.

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, kamu kurum ve kuruluşlarının, şehit yakını, gazi ve çalışamayacak derecede malul olan gazilerin yakınları için kadro mevcuduna göre istihdam etmekte zorunlu oldukları yüzde 1 oranının yüzde 2’ye çıkarılması için kanun teklifi verdi.

Hamzaçebi terörle mücadelede şehit olanların yakınları ile gaziler ve çalışamayacak durumda olan gazilerin yakınlarının daha fazla iş olanaklarından yararlanması amacıyla TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi terörle mücadelede şehit olanların yakınları ile gaziler ve çalışamayacak durumda olan gazilerin yakınlarının daha fazla iş olanaklarından yararlanması amacıyla TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

TEKLİF NE GETİRİYOR

Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kamu kurum ve kuruluşlarının, şehit yakını, gazi ve çalışamayacak derecede malul olan gazilerin yakınları için kadro mevcuduna göre istihdam etmekte zorunlu oldukları yüzde 1 oranı yüzde 2’ye çıkarılacak.

Teklif ile kanundaki; varsa sadece eş, eşin olmaması halinde çocuklardan birisinin, çocuk da yok ise kardeşlerden birisinin kamuda istihdamı biçimindeki kısıtlama kaldırılmakta, eşin ve medeni durumu gözetilmeksizin çocukların hepsinin, eş ve çocuk olmaması halinde de bir kardeşin kamuda istihdamının sağlanması öngörülüyor.

Teklifin gerekçesinde, şöyle denildi:

"Ülkemiz, uzunca bir süredir terörle mücadele içerisindedir. Terörle mücadele sırasında çok sayıda şehit verilmiştir. Bunun yanı sıra, yine terörle mücadele sırasında yaralanmak suretiyle birçok er, erbaş ve kamu görevlileri mağdur duruma düşmüştür. Ülke olarak şehidimizin geride bıraktıklarına ve çalışacak ya da çalışamayacak durumda olan gazilerimize sahip çıkmak zorundayız. Ancak, Terörle Mücadele Kanunu bu bağlamda şehit yakınına ve gazisine yeterince olanak sağlamakta yetersiz kalmaktadır."

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,996 µs