En Sıcak Konular

Akdağ: Şiddete müsaade etmeyeceğiz

18 Nisan 2012 14:34 tsi
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlık kurumlarında şiddete müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için alınan hukuki, idari ve yapısal önlemleri geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, “Sağlık alanında şiddetin dilinin hakim olmasına müsaade etmemeye kararlıyız. Sağlık kurumlarında her zaman ve zeminde sevgi ve saygının dilinin hakim olması için geçmişten bugüne aldığımız tedbirleri geliştirerek sürdüreceğiz” dedi.

Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde, Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı. Türkiye’de sayıları yetersiz olduğu halde, “hizmet aşkıyla görevini ertelemeden yerine getiren hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının üstün gayretlerinin” her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Akdağ, Dr. Arslan’ın vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti. Toplumun içinde “şiddeti alışkanlık haline getirmiş hastalıklı kişiliklerle” her yerde karşılaşıldığını dile getiren Akdağ, şunları ekledi:

“Büyük bir fedakarlık örneği gösterip canla, başla ve azimle çalışan sağlık ailesinden bir kardeşimizin bu şekilde hayatını kaybetmiş olmasından derin üzüntü duyuyorum. Biz bu hastalıklı kişilikleri, tüm toplum kesimlerinin birlik içinde ortaya koyacağı mücadele ile toplumdan ayıklayacağız. Burada önemli olan nokta, sağlığın bütün paydaşlarının ve özellikle medyanın, sağlık kurumlarında çalışanlar ile vatandaşlar arasında sevgi ve saygı ikliminin korunması konusunda hassasiyet içinde hareket etmeyi başarabilmesidir.

Hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan kardeşime Allah’tan rahmet, başta değerli eşi olmak üzere yakınlarına sabır diliyorum. Tüm sağlık camiamızın başı sağ olsun.”

Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs