En Sıcak Konular

Meclis'te telekulak polemiği

18 Nisan 2012 14:24 tsi
Meclis'te telekulak polemiği İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP'liler arasında telekulak polemiği başladı

BDP'nin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensorunun görüşmeleri sırasında başlayan tartışma büyüyor.

Bakan Şahin'in kendisi hakkında verilen gensoru hakkında cevap vermek için kürsüden yaptığı konuşmada söyledikleri BDP'lilerin tepkisini çekti. BDP'li vekiller, Şahin'in konuşması sırasında BDP'li vekillerin telefonlarını dinlediklerini itiraf ettiğini iddia ederek Bakan Şahin'e tepki gösterdiler. BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, İçişleri Bakanı Şahin'e hitaben, ''Siz hangi milletvekillerinin telefonunu dinlediyseniz çıkıp burada açıklamazsanız namertsiniz, alçaksınız." dedi.

İçişleri Bakanı Şahin de bugün konu hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BDP'Lİ VEKİLLERİN ARASINDA GEÇEN DİYALOGDA..."
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin dün gece TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde söz aldı.

Şahin, BDP'nin, istemeden, kanunsuz gösterileri, kışkırtmaları teşvik eden konumda olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Nevruz ile ilgili genelgeyi yayımladıktan sonra, milletvekillerinin aralarında geçen diyalogda, 'İyi ki bu bakan genelgeyi yayımladı. Meydan meydan, şehir şehir harap olacaktık, bir günde bu işi halledeceğiz, ne güzel oldu' diye konuşanlar da onlar. İstemeden gidiyorlar. Çünkü mecburlar, özgür değiller, bir yerlere bağlılar. O yer neresi; efendileri var, o efendilere bellerinden iple bağlılar, çekerler dururlar, koyverirler gezerler. Emir alırlar yaparlar, emir alırlar dururlar. Bu gensoruyu önce verdiler, sonra ne olduysa vazgeçtiler. Emir geldi tekrar verdiler. BDP'ye, parti olarak diyecek bir şeyim yok. Sayın milletvekillerine ülkeye verdikleri işler nedeniyle hiçbir zaman teşekkür etmeyeceğim. Bir istisna var, bu gensorular için geçen sefer teşekkür etmemiştim, iki kez ediyorum. Çünkü bana BDP ve arka planını anlatma imkanı verdikleri için.''

"AÇIKLAMAZSANIZ NAMERTSİNİZ"
Şahin'in konuşması sonrasında BDP sıralarından tepkiler geldi. 'Sayın Bakan, milletvekillerinin telefonlarını gizlice dinlediğini ifade etti. Bu bir suçtur'' ifadesini kullanan BDP'li Hasip Kaplan, ''Böyle bir bakan normal demokrasilerde 1 saniye görevde kalamaz. Böyle bir bakan kontrolsüz bir güçtür, tehlikedir. Bu tehlikeyi nasıl alkışlıyorsunuz? Böyle bir bakan hiçbir demokraside korunmaz'' şeklinde konuştu.

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık ise, İçişleri Bakanı Şahin'e hitaben, ''Siz hangi milletvekillerinin telefonunu dinlediyseniz çıkıp burada açıklamazsanız namertsiniz, alçaksınız. Bu ülkeyi, bayrağı, Tayyip Erdoğan'ı seviyor musun? Seviyorsun. O zaman kalk bir takla at, göbek at da senden kurtulalım. Sen taklacı bir bakansın, sen bu ülkeye layık değilsin'' ifadelerini kullandı.

"BDP'Lİ VEKİLLER KONUYU SAPTIRIYOR"
Dün geç saatlerde TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmalardan sonra, bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e basın mensupları konu hakkında sorular yönelttiler.

Bakan Şahin, bir gazetecinin "BDP milletvekilleri dinlendiklerini iddia ediyor. Bu konuda bir değerlendirme alabilir miyiz?" şeklindeki sorusuna, "BDP'li vekiller her zaman konuyu saptırma konusunda uzmandır. Herhangi bir açıklamam olmadı o konuda, olmayanı konuşuyorlar" cevabını verdi. Bir başka gazetecinin "Hakkınızda verilen gensoru ile ilgili muhalefetin tavrı çok sertti. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Bakan Şahin, "Gensoru sert geçer, muhalefetin tavrı normaldir. Muhalefet kendi tabanına aykırı bir tavır ortaya koymuştur" karşılığını verdi.

Habertürk



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,298 µs