En Sıcak Konular

İslam Konferansında 'selefilik' yok

18 Nisan 2012 13:51 tsi
Alman İçişleri Bakanı Friedrich, Perşembe günü yapılacak İslam Konferansında 'selefilik' konusunu gündeme getirmek istemiyor, yalnızca asıl konulardan kalan zamanlarda konuşulacak.

 Baden-Württemberg Eyaletinin Türk asıllı Uyum Bakanı Bilkay Öney, İslam Konferansını eleştirerek, her bakanın ayrı hedefler takip ettiğini söyledi.


Almanya'da Perşembe günü 4.sü yapılacak olan İslam Konferansında, geçen hafta geniş tartışmalara yolaçan Kur'an-ı Kerim dağıtma kampanyasının ve selefilik konusunun eyalet içişleri ve adalet bakanlarının bazılarının talebine rağmen gündeme alınmayacağı bildirildi. Bu konunun gündem dışındaki zamanlarda değerlendirileceği açıklandı.

Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı CDU'lu Shünemann, Salı günü Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'i selefilik konusunun konferansta görüşülmesi için ikna etmeye çalıştı. Schünemann, Almanya'da selefilere karşı ortak bir pakta ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Hessen Eyaleti Uyum Bakanı FDP'li Hahn da konferansın gündeminin değiştirilmesini talep etti.

Bu yılki İslam Konferansı'nın konularının başında 'cinsel adalet' yeralıyor. Toplantıda alınacak yaptırım kararları ile Müslüman ailelerde kadınlara karşı uygulanan şiddete karşı tedbirler belirlenecek.

TÜRK ASILLI UYUM BAKANINDAN ELEŞTİRİ

Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Türk asıllı SPD'li Bilkay Öney konferansın konu seçimini eleştirerek, bu konunun seçilmesinin İslam'da cinsler arası adalet yokmuş gibi yanlış bir imaj ortaya çıkardığını belirtti.

Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Öney, şimdiye kadar yapılan konferansların her birinde bakanların isteklerine göre ayrı hedefler takip edildiğini, henüz İslam Konferansı için bir kırmızı çizginin belirlenmediğini söyledi. Cinsler arası adalet konusunun da İslami bir konu olmadığını, tüm toplumu ilgilendiren bir problem olduğunu dile getirdi.

Öney, Almanya İslam Konferansında Müslümanların problemlerinin somut bir şekilde ortaya konulması gerektiğini, örneğin bunlardan birinin başörtülü Müslüman hanımların iş ararken yaşadıkları problemin gündeme alınabileceğini, ancak bu şekilde Müslümanlara yardım edilmiş olunacağını vurguladı.

Bu yılki İslam Konferansı hakkındaki basın açıklamalarını Federal İçişleri Bakanı Friedrich şahsen yapmadı. Konferans sonrası yapılacak basın toplantısına da bakanın katılmayacağı bildirildi. Son yapılan basın toplantısında Müslüman katılımcıların basın önünde bakanı eleştirmeleri de gerekçe olarak gösterildi.



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,396 µs