En Sıcak Konular

'Kral çıplak kızdırırlarsa çırılçıplak derim'

18 Nisan 2012 09:01 tsi
'Kral çıplak kızdırırlarsa çırılçıplak derim' CHP'nin ilçe kongresinde partisine sert eleştiriler yönelten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, "Ben (Kral çıplak) dedim. Ama kızdırırlarsa daha da (çıplaktır) derim' diye konuştu. Akaydın, kadrolaşmayla ilgili sözlerini de savundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, partisinin Kemer İlçe Kongresi'nde sarf ettiği sözlerine '3. Hizmet Yılı' toplantısında açıklık getirdi.

Akaydın, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda düzenlenen toplantıda, hizmetleriyle ilgili sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akaydın, Kemer'de partisinin ilçe kongresinde yapılan konuşmalarla ilgili sorulara, 'Kamuoyu önünde partililerimi hiçbir zaman tartışmam. Hiç yapmadım' dedi. Ama kendisine yönelik partilileri tarafından defalarca açıklama yapıldığını ifade eden Akaydın, bununla ilgili belge ve bilgileri CHP Genel Merkezi ile paylaştığını kaydetti. Partisine yönelik ilk kez Kemer İlçe Kongresi'nde konuştuğunu anlatan Akaydın, 'Hep saldırı gören bir insanım. Aradan 3 yıl geçmiş, projeleri engellenen bir başkan. Ee tabii ki konuşacağım canım' diye konuştu.

 KONUŞMAMI HERKES ALKIŞLADI

Kemer'de kendisinden önce bir milletvekilinin CHP'nin neden iktidara gelmesi gerektiğini anlattığını belirten Akaydın, 'Ben de çıktım dedim ki, (Ben de Cumhuriyet Halk Partisi'nin neden iktidar olamadığını anlatacağım) dedim. Gerisini konuşmam ama kongrelere gelirseniz orası benim partimin özel alanı, bana saldırı olursa ben de saldırırım' dedi. Bir gazetecinin, 'Kemer'deki konuşmanızda belediyeye alınan işçilerden yüzde 40'ının CHP'li olduğunu söylediniz. Şu anda bu kişiler Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'li olduğu için çalışan personel mi?' sorusuna Akaydın, 'Hayır' yanıtını verdi.

AYIPLI BİR DURUM YOK

Personel alırken, üç kategoride değerlendirme yaptığını anlatan Akaydın, önce iş ihtiyacına ve işe uygun olup olmadığına, evinde aşının olup olmadığına ve üçüncü olarak referansına baktığını kaydetti. Partililerinin de kendisi için önemli olduğunu ve referanslarını önemsediğini dile getiren Akaydın, 'CHP'lileri doldurmadım. Ama kabaca söylüyorum yüzde 40'ında CHP referansı vardır. Bunda ayıp bir şey yok ki? Demek oluyor ki yüzde 60'ında da yoktur. Kriterlerimi söyledim, son derece adil. Hiç de ayıp kriterlerim yok' dedi. Belediyeye 10 bin kişi aldıklarını, 4 bininin işten ayrıldığını söyleyen Akaydın, İş-Kur gibi çalıştıklarını, özel kurumlara da işçi yerleştirdiklerini belirtti.

PARTİCİLİK RANT MAKAMI DEĞİL

Kemer'de yaptığı konuşma için de Akaydın, 'Ben siyasette entrika yaratan insanları gözlerinin önüne döktüm. (Bakın particilik bu değil) dedim. Sadece kendine, kendi grubuna siyasi bir rant sağlama makamı değil) dedim. Orada olanlara, (Hiç kimsenin gölgesi altında siyaset yapmayın) dedim. Arkadaşlar ben (Kral çıplak) dedim. Kral cısçıplak... Bunu söylüyorum, yanlış mı? Şimdi siz de alkışlıyorsunuz, siz de farkındasınız. Ama daha kızdırırlarsa daha da (çıplaktır) derim' dedi.

Kurtulmak için vekillik önerdiler

15 Nisan'da yapılan CHP Kemer İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada partisine ağır eleştirilerde bulunan Akaydın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden kurtulmak için milletvekilliği adaylığı teklif ettiğini iddia etti. Akaydın, özetle şunları söyledi: Partide üç yıldır sıkıntısını yaşıyorum; entrika siyaseti, kendine katma siyaseti... Halka ayıp olur diye istifanın eşiğinden döndüm. O zaman ki genel başkanımıza 'Siz inanmıyorsunuz seçileceğime ama ben belediye başkanı olacağım' dedim. Benim seçilemeyeceğime dair takım elbisesine iddiaya giren partililer oldu.

BÜYÜK AĞABEY YAPTIRDI

Genel Başkan geçen yıl bana milletvekili adaylığı teklif etti ama telefonla kibarca reddettim. Genel Başkan'a da sordum. Dedim ki 'Durup dururken belediye başkanına niye milletvekiliği teklif edeceksiniz, size bunu yaptıran var mı?' dedim. 'Var, o büyük ağabey bunu yaptıran' dedi. Parti meclis üyeleri ve genel başkan yardımcılarından öğrendim ki, bu partimizin geleneksel taktiğiymiş.

Birçok kritik kararı AK Parti ve MHP'lilerle geçiriyoruz

Kemer İlçe Kongresi'ndeki konuşmasında, hakkında bir sürü iddianın olduğunu dile getiren Akaydın, "Babam CHP'nin milletvekilliğini yapmıştır. Böyle bir aileden geliyorum. Partililiğimi kimseye tartıştırmam. Belediye başkanı seçildim. Benim seçilemeyeceğime takım elbisesine iddiaya giren çok büyük partililerim var. Otobüs aldırmıyorlar bana, böyle bir şey olmaz. Halk benden kırmızı otobüs bekliyor. Her gittiğim yerde soruyorlar. Otobüs aldırmıyorlar, sonra diyorlar ki 'Sen bizim partimizin belediye başkanlığına yakışmıyorsun', 'Hoca sıfırı tüketti', 'Bir daha seçilemez' Partinin önemli bir kişisinin böyle konuşmaya hakkı var mı? Sonra da inkar ediyorlar" dedi.

 KAYBEDERSEK KENDİ KENDİMİZE KAYBEDERİZ

Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben beceriksiz bir belediye başkanı olsam bile bunu kamuoyunun önünde söylemeye hiçbir partilinin hakkı yoktur. Bu partiye ağır derecede disiplin suçudur. Bu hafta da diyorlar ki, parti grup kararına uymadı. Yahu siz 3 yıldır buna uymuyorsunuz. Bir çok kritik kararımı AKP'lilerle MHP'lilerle geçiriyoruz. Şimdi ben mi suçlu oluyorum. Arkadaşlar işte bunlar benim acılarım, dertlerimdir. Kendi topuğumuza kurşun sıkmazsak önümüzdeki seçimlerde Antalya'nın bir çok ilçelerinde belediye başkanlığını bizden kimse alamaz. Kaybedersek AK Parti yüzünden değil kendimiz yüzünden kaybederiz."

aa


Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,971 µs