En Sıcak Konular

Skandallar zinciri

18 Nisan 2012 08:30 tsi
Skandallar zinciri Gökhan Çillioğlu neden dinlendi?

Tunceli İl Jandarma AlayKomutanlığı görevinde bulunduğu 1994 yılında lojmanında intihar ettiği öne sürülen Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında flaş bir gelişme yaşandı.  Alay Komutanı babasının öldürüldüğünü 18 yıl sonra ispatlayan Gökhan Çillioğlu’nun telefonlarını kanunsuz dinleyen 8 asker gözaltına alındı.

Tunceli İl Jandarma AlayKomutanlığı görevinde bulunduğu 1994 yılında lojmanında intihar ettiği öne sürülen Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında flaş bir gelişme yaşandı. Resmi kayıtlara “intihar etti” diye geçen Çillioğlu’nun ölümünü soruşturan Malatya Özel Yetkili Savcılığı, albayın oğlu Gökhan Çillioğlu’nun telefonlarının usulsüz dinlendiği iddiasıyla 5 ilde operasyon başlattı. 7’si muvazzaf 8 asker gözaltına alındı.
 
SKANDALLAR ZİNCİRİ

Babası Kazım Çillioğlu’nun görevi sırasında faili meçhul cinayete kurban gittiğini açıklayarak hukuki mücadele yürüten Gökhan Çillioğlu’nun telefon görüşmelerinin Jandarma İstihbaratı tarafından dinlendiği ortaya çıkmıştı. Uyuşturucu kaçakçılarıyla ilgili bir operasyon kapsamında 35 kişilik grubu dinleyen Jandarma, Gökhan Çillioğlu’nun kardeşi Tayfun Çillioğlu’nun üzerine kayıtlı hattı da listeye dahil etmişti.
 
Dinlemenin ‘illegal’ yapıldığı belirtilerek, asıl amacın Albay Çillioğlu’nun ölümünü aydınlatacak gizli tanıkları deşifre etmek olduğu ileri sürülmüştü. Dinlemelerle ilgili Gökhan Çillioğlu’nun başvurusu üzerine MalatyaÖzel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı şubat ayında soruşturmabaşlatmıştı. Savcılık, TİB üzerinden yaptığı incelemede jandarmanın yasa dışı dinleme yaptığını tesbit etmişti.
 
EŞZAMANLI OPERASYON

Bunun üzerine Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan’ın talebiyle dün Düzce, Muş, Adana, Van ve Erzurum’da belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenlendi. Saat 11.00’de başlatılan operasyonda Düzce D-100 Karayolu Soğancı mevkisinde bulunan İl Jandarma Alay Komutanlığı’na Ankara’dan gelen 3 özel yetkili savcı nezaretinde arama yapıldı.Usulsüz dinlemelere ilişkin bilişim uzmanlarının da görev yaptığı operasyonda Düzce Alay Komutanı Turhan Yazıcı, Alay Komutan yardımcısı Yarbay Ahmet Çaylı, istihbarat astsubayları Tuğrul Zencir, Mutlu SülecikveVedatAtıcı ileMuş,VanveAdana’dadabiri emekli 3 uzman çavuş hakkında arama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Evlerinde aramayapılan ve gözaltına alınan 8 kişinin Malatya Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.
 
İntihar notu sahte çıkmıştı
 
Mezarından çıkartılan kemikleri inceleyen Adli Tıp Kurumu, Kazım Çillioğlu’nun intihar etmediğini, darp edilerek öldürüldüğünü açıklamıştı. Ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan kriminal raporu, Çillioğlu’na ait olduğu ileri sürülen intihar notundaki imzanın sahte olduğunu ortaya koymuştu. Soruşturma kapsamında, Düzce Jandarma Komutanlığı’nda görevli iki subayın Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümünden 3 yıl sonra Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na ait olduğu iddia edilen sahte belgeyle silahları alıp, bir süre sonra teslim ettiği de belirlenmişti. Savclık olayla ilgili askerlerin ifadesini almıştı.
 
BiRÇOK KiŞi iFADE VERDi
 
Merhum Albay Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldüğünü ileri sürmüş ve soruşturmanın yeniden açılmasını talep etmişti. Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ‘intihar ettiği’ sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, bu müracaat üzerine yeniden açılmıştı.Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile birlikte dönemin cumhuriyet savcısı, kurmay başkanı, jandarma bölük komutanı, Çillioğlu’nun korumaları veMİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok ismin ifadelerine başvurulmuştu.
 
bugün

Bu haber 1,095 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,196 µs