En Sıcak Konular

Çölaşan'dan Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiri

17 Nisan 2012 15:25 tsi
Çölaşan'dan Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiri "Kemal Kılıçdaroğlu’nun bence bir tutarlığı yok. Atatürkçü gözükmemeye çalışıyor gibi izlenim var bende."

Sonkulis.com'dan Onur Zafer Ceylan'a konuşan  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Tansel Çölaşan'ın röportajından ilgili kısım:

Yeni CHP’nin Atatürkçü düşünceye bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Çok karışık. Ben şu anda CHP’nin yönetiminin kafalarının karışık olduğunu ancak tabanın kafasının karışık olmadığını söylüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini ise çok istikrarlı görmüyorum. Bir gün, son derece anlamlı ve olması gereken doğruları konuşuyor ertesi gün ise bir başka şeyi söylüyor.
 
Cumhuriyet’in ilanıyla beraber Türkiye’nin etnik ve dini temelli ayrışma programı da başlamıştır. Ben kendi adıma, Menemen, Şeyh Sait, Dersim olaylarını bu çerçevede değerlendiririm. Cumhuriyeti Doğu Anadolu’ya sokmayacaksınız ve yalnızca Batıda kalacak, böyle bir şeyi düşünebilir misiniz? Dersim, Cumhuriyetin doğuda teşkilatını kurması ve kendini kabul ettirmesidir.
 
Orada bir soykırım olmadı mı diyorsunuz?
 
Elbette bir soykırım olmadı. Bu soykırım sözü o kadar komik ki! O zaman, bugün de PKK’ya soykırım yapıyor iktidar. Yarın da o özür dilesin. Şimdi devlet teröre karşı savaşıyor diyorsunuz, geçmişte ise aynı durumda ağalara karşı mücadelede soykırım oldu diyorsunuz!
 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarında Mustafa Kemal Atatürk’ü ve devrimleri seyrek olarak andığına ilişkin bazı eleştiriler var. Bunlar için ne diyeceksiniz?
 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun bence bir tutarlığı yok. Atatürkçü gözükmemeye çalışıyor gibi izlenim var bende.
 
Kemal Kılıçdaroğlu Atatürkçü değil mi sizce?
 
Cumhuriyetçi. Cumhuriyetçi olduğu kesin. Atatürkçü olduğu konusunda emin değilim. Çünkü söylemleri içinde yok. Keşke olsa.
 
CHP’nin kadroları için ne düşünüyorsunuz?
 
Çok karışık. Ben size özet birşey diyeyim. 1946’da Demokrat Parti din üzerinden yaptığı siyasete karşı Halk Partisi ‘ben ondan önce yapayım’ politikasını geliştirdi. Seçimi Demokrat Parti kazandı, CHP kaybetti. Tabanını dini siyasete alet ederek yöneten bir parti varken, aynı konuları işleyerek siyaset ürettiğinizde siz o partinin oylarını alamazsınız.
 
CHP zamanını AKP’nin gündemini cevaplandırmakla geçiriyor. Kendi gündemini yaratmıyor. Kendi gündemini ulusal devletin ve Kemalizm’in öğretileriyle kurması, bunlarla sorunlara çözüm getirmesi gerekir. Bundan korkuyor, kaçıyor. Ayrıca tek bir ses çıkaramıyor. Bir partide herkes tek tek bir şeyler söyleyebilir ama partinin ortak bir de sesi vardır.



Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,910 µs