En Sıcak Konular

İstanbul en önemli ruhsal merkez

17 Nisan 2012 15:00 tsi
İstanbul en önemli ruhsal merkez "Aslında bu şehrin bizlere taşıdığı en büyük miras, para pul değildir. Bu miras manevidir. Yurdumuz büyük evliyaların, bilgelerin, alimlerin yetiştiği mistik bir karakteristiğe sahiptir."

Astroloj Öner Döşer'in Aktüel dergisinin Nisan sayısında yayınlanan yorumlarından ilgili kısım:

Ezber bozulacak, inandığımız ve tutunduğumuz bilgiler yıkılacak, kaçınılmaz değişim gerçekleşecek. Bilim ve inançlar konusunda inandığımız değerler değişecek. Yeni bilgiler ve bakış açıları edineceğiz. Telepati rüyalar, virütik-salgın hastalıklar, ekonomik stresler ve UFO vakalarında artış gözlemlenecek. Örneğin, Kasım ayında düzenlenecek olan UFO Kongresi'nde İstanbul'un aydınlanmanın merkezi olacağının göstergelerinden biri. 2012-2015 yılları arasında köklü değişikliler ve ruhsal dönüşüm yaşayacağız. Realite yıkımı başlıyor!

...

Evrenle ilgili ve galaksideki yerimiz hakkında bilgiler ortaya çıkabileceği gibi, var olan ezoterik bilgilerin anlaşılması da mümkün olabilir. bu dönemde ayrıca afetler tetiklenebilir

Venüs gerçeklik algımızı değiştirecek. 6 Haziran'da Venüs geçişi esnasında, Venüs Güneş'in tam kavuşum yapacağı 15 derece İkizler ve İstanbul astroloji haritasının tam da Merkür-Mars kavuşumunun üzerine düşüyor. Bu da Venüs geçişinin bir şekilde İstanbul için önemli olduğunu gösteriyor.

Döşer'in Kasım 2011 tarihinde aynı dergide yayınlanan yorumlarında İstanbul'a dair söyledikleri ise şöyle:

KENTSEL DÖNÜŞÜM ZAMANI
Terazi burcunda ilerlemekle olan Satürn, istanbul astroloji haritasının Yükselen derecesinden geçiş yapmakta. Bu yeni eylemlere girişme zamanlarını ifade eder. Böyle dönemlerde eskiye ait şeyler geçerliliğini kaybetmeye başlar ve önemli kararlar almak gerekir. Astrolog Öner Döşer de İstanbul için böyle önemli kararlar alınacak bir donemden geçmekte olduğumuza dikkat çekiyor: "Şimdilerde bu durum 'Kentsel Dönüşüm' olarak tanımlanıyor, öte yandan, İstanbul astroloji haritasının Dip Noktasından geçmekte olan Plüton, derinlere inmeyi temsil eder. Bu dönemde yapılacak araştırma ve kazılarda, kentin kökeniyle. dolayısıyla tarihçesiyle ilgili önemli bilgilere ulaşılabilir. Marmaray projesiyle yapılan kazılarda ortaya çıkan tarihi buluntular gibi...

2012-2025 yılları arasında ama özellikle 2012-2013 yıllarında, İstanbul'un dünyaca ünlü spiritüel kişiler, eğitmenler ve spiritüel konularla ilgilenen kişiler tarafından fazlaca rağbet göreceğini söyleyebiliriz. Tüm bunlar İnsan .irin sahip oldukları mistik veya ruhsal gücü daha net fark edebilecekleri bir sürece denk geliyor ve İstanbul bu yeni enerji dalgasının en önemli merkezlerinden biri olarak görünüyor, öner Döşer bu süreci şöyle değerlendiriyor: "önümüzdeki yakın süreçten itibaren İstanbul hakkında şimdiye dek farkında olmadığımız çarpıcı şeyleri açığa çıkartabilir, gerçek içsel hazinemizi yeniden keşfedebiliriz- Aslında bu şehrin bizlere taşıdığı en büyük miras, para pul değildir. Bu miras manevidir Yurdumuz büyük evliyaların, bilgelerin, alimlerin yetiştiği mistik bir karakteristiğe sahiptir. Neptün'ün Balık burcuna geçişiyle birlikle, yapacağımız en iyi iş, bu mistik karakteristiğimizi ortaya çıkartmak, insanlığın gelişmesine, bir an önce gerçek uygarlığa erişmesine hizmet etmektir Kişisel kanımca ve araş tırmalanma göre ülkemiz, özellikle de İstanbul, 2012 sürecinde tüm dünya için özel önem ve anlam taşıyacak. Kadim şehrimiz, doğmakta olan yeni medeniyetin en önemli ruhsal merkez üslerinden biri."

BÜYÜK UYANDIRICI İSTANBUL
Türkiye ve İstanbul astroloji haritalarını karşılaştırmalı olarak incelerken Döşer'in başka ilginç bir bağlantı daha dikkatini çekiyor. "İstanbul astroloji han tasın da 9 derece Balık'ta bulunan Uranüs, Türkiye astroloji haritasının Güney Ay Düğümü derecesinin tam üzerine denk gelmekleydi. Daha önce bahsettiğimiz üzere. Güney Ay Düğümü sonsuz hizmet ve bitmeyen şeyleri, geçmişten kalıtım yoluyla taşınan, ezelden yazılmış, kadcrscl olarak çekildiğimiz ve karşılaş mam ız-yüzleşmem iz gereken durumları temsil eder. Uranüs ise her zaman değindiğim gibi 'Büyük Uyandırıcı'dır. Aydınlanmaya yönelten farkındahk yaratır ve bunu ani. beklenmedik gelişmeler yoluyla yapar. Bu astrolojik kombinasyon bize, İstanbul'un Türkiye'nin uyanışını hızlandırıcı bir katalizör etkisi olacağını ve Balık burcundaki yerleşimiyle, bu uyanışın tüm insanlığın ruhsal gelişimine, bir an önce gerçek medeniyete erişmesine öncülük edeceğini gösteriyor."

 * İstanbul'un fetih tarihi olan 29 Mayıs 1453 öğle saatleri için İstanbul'a göre çıkartılmış astroloji haritasında Güneş 16 derece İkizler borcunda, aynı derecedeki Güney Ay Düğümü
ile birleşmekte. Astrolojik olarak çok anlamlı bulunan bu durum, çok kadersel bir biçimde Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedecek kumandan olduğunu gösteriyor.


* Güney Ay Düğümü geçmişten kadersel olarak taşınan durumları, Güneş ise büyük kumandanları, kralları, padişahları temsil eder. Bu göksel kombinasyon, "Hz. Muhammed'in İstanbul elbet bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir" hadisini hatırlatıyor.
10 Ekim 2011'de de İstanbul'un fethi haritasındaki konumundaydı harita. Yani kader ağlarını örmeye başladı...
* Öte yandan, ilginç bir şekilde İstanbul'un fethi tarihinde, şimdilerde olduğu gibi Satürn Terazi burcundan geçmekteymiş. Üstelik de tam Türkiye'nin astrolojik haritasında Satürn'ün bulunduğu 24 derece Terazi'den. Transit Satürn'ün bu dereceye ulaşacağı tarih 19 Kasım 2011 olarak görülmekte.
* Bu şartlarda bu ay sadece İstanbul açısından değil, Türkiye açısından da önem arz etmekte. Bu tarihte Türkiye çok önemli ve kendisi için sonradan büyük mesuliyetler getirecek adımlar atabilir. Satürn bu dereceden gerileyecek ve tekrar bu dereceye geldiğinde bu kez yanında Mars da olacak. Tarih 15 Ağustos 2012. Bu şartlarda Kasım 2011-Ağustos 2012 arasındaki dönemde Türkiye için ulusal, uluslararası alanda atılacak bazı adımların bir şekilde İstanbul'u da ilgilendireceğini düşünebiliriz.



Bu haber 1,399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,889 µs