En Sıcak Konular

Ahmedinejad'dan batıya uyarı

17 Nisan 2012 14:34 tsi
Ahmedinejad'dan batıya uyarı İran’da bugün Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ülkesine saldırma hazırlığında olan dış güçleri uyararak, İran’ın bölgesinde barışın tesis edilmesi için işbirliğine açık olduğunu söyle

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İran'a yönelik saldırıda bulunan ülkelerin bundan pişmanlık duyacakları uyarısında bulundu.

Bugün Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Ahmedinecad, İran'a saldırı planları yapan ülkeleri işaret ederek, üstü kapalı bir şekilde ABD ve İsrail'i uyardı.

İran'ın bölgesinde barışın tesis edilmesi için işbirliğine açık olduğunu kaydeden Ahmedinecad, İran'ın nükleer programını engellemeye yönelik bir saldırının yıkım, gerilim ve güvensizlik ortamı oluşturmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını belirtti.

 ran’a saldırıda bulunan ülkelerin bundan pişmanlık duyacaklarını söyleyen Ahmedinejad, İsrail ve Amerika’yı üstü kapalı uyardı.

İran lideri, “Dış güçlerin müdahalesi yıkım, gerilim ve güvensizlik ortamı oluşturmaktan başka hiç bir işe yaramayacak. Herkesin bu gerçeklere dikkat etmesini istiyoruz. Biz bu bölgede güven ortamı oluşturan politikalar uygulayacağız” dedi.

Her iki taraf da İran’ın tartışmalı nükleer programını görüşmek üzere geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir araya gelmişti. Müzakerelerin bir sonraki ayağı 23 Mayıs’ta Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenecek.

Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,534 µs