iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

İsrail savaş planı neden şimdi sız[dırıl]dı?

17 Nisan 2012 14:07 tsi
İsrail savaş planı neden şimdi sız[dırıl]dı? 3 ülke biliyor: Mısır, ABD bir de... iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Bir İsrail televizyonu, Tahran’la 5 artı 1 ülkelerinin yürüttüğü nükleer müzakereler olumlu sonuçlanmazsa, İsrail ordusunun İran’a nasıl saldıracağının planlarını yayınladı.

Planlara fazla kafayı takmamak gerekiyor. Öyle ahım-şahım askeri planlar değil bunlar; hangi araçların, nasıl kullanılacağını anlatan bilgiler.

Yani aylardır, yıllardır dünyada haritalarla yayınlanan olası bir İsrail saldırısının metni gibi. Fark şurada; İsrail televizyonu askeri yetkililerle haftalarca görüşerek bu programı hazırlamış. Yani “bu doğrusu” diyorlar.

Buna göre,eğer 23 Mayıs’ta Bağdat gerçekleşecek ikinci tur müzakerelerden bir sonuç çıkmazsa İran’ın nükleer tesislerine saldırı emri verilecek.

Burada durmak gerekiyor. Bu açıklamadan sonra saldırı planını ölü sayabiliriz ama asıl soru şu olmalı: bu sızıntı kime akıyor? Yani mesaj kime?

Olağan şüphelilere hiç bakmadan mesajın hedefinin ABD olduğu söylenebilir! İsrail, İstanbul’da gerçekleşen ABD-İran “yarım ağız uzlaşı”sından rahatsız olduğunu böyle anlatıyor! “Seçim yılında senin huzurunu sadece İran değil ben de kaçırabilirim” diyor.

Esasında, bu yıl için ABD ile İsrail arasında da zımni bir anlaşma bulunuyor. Buna mukabil belli ki Tel Aviv, İstanbul’dan bu denli yumuşama/“idare etme” beklemiyorlardı.

Fakat bir de işin tehlikeli, riskli bir tarafı var! iyibilgi bunu not etmek zorunda: Aynı haber, “İsrail, operasyonun ardından başta Lübnan Hizbullahı’ndan olmak üzere saldırıların başlayacağını, ülkenin kuzeyinde 30 yıldır görülmemiş kapsamlı bir savaş çıkacağını da kabul ediyor” satırlarını içeriyor.

Buraya dikkat: Savaş/saldırı olasılığını kaldırdığınızda şu cümle geriye kalıyor: “… ülkenin kuzeyinde 30 yıldır görülmemiş kapsamlı bir savaş çıkacağını da kabul ediyor”.

Bu cümleyi unutmadan hemen aynı zamanlamalı, bugünün bir haberi sizinle paylaşalım…

“Mısır'da eski istihbarat şefi Ömer Süleyman, İsrail'in, kendi topraklarına yönelik roket saldırılarını gerekçe göstererek Sina Yarımadası'nı yeniden işgal edebileceğini ileri sürdü.”

Böylece biri İsrail’in kuzeyini, diğeri İsrail’in güneyini, bir başkası İran'ı savaş riskli bölge ilan eden üç bilgiyle karşı karşıya kalıyoruz.

Peki doğrusu hangisi? Onu bilmiyoruz ama en az biri yalan!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs