En Sıcak Konular

'Obama'nın başına ödül koymadım'

17 Nisan 2012 14:06 tsi
İngiliz Müslüman Lord Ahmed, "Obama'nın başına ödül koyduğu" iddiasına cevap verdi: "İddialar tamamen yalan. Böyle bir şey söylemedim."

"ABD Başkanı Barack Obama'nın yakalanması için 10 milyon sterlin para ödülü koyuyorum" dediği iddia edilen İngiltere'nin Pakistan asıllı Lordu Nazir Ahmed, "böyle bir şey söylemediğini, iddiaların tamamen yalan olduğunu" savundu.

Ahmed yaptığı açıklamada, Pakistan'da onuruna verilen ve konuşma yaptığı resepsiyona çok sayıda gazetecinin katıldığına, ancak söylediği iddia edilen sözlerin sadece "Express Tribune" isimli Pakistan gazetesinde yer aldığına dikkati çekti.

Sözleri nedeniyle üyesi olduğu İşçi Partisi'nden uzaklaştırılan Ahmed, konuşmasının kaydının bulunduğunu ve gerekirse bu sözleri sarf etmediğini ispatlamak için kaydı İşçi Partisi'ne verebileceğini ifade etti.

"Yargılansınlar dedim"

Afganistan, Irak, Gazze gibi yerlerde işlenen savaş suçlarına konuşmasında değindiğini, bu ülkelerde savaş suçları işleyenlerin adalete teslim edilmesi gerektiğini söylediğini kaydeden Lord Ahmed, "Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin sadece Afrikalı ya da Asyalı liderleri yargılamak için olmadığını, Irak ve Afganistan'da masum insanların ölümünden sorumlu olanların yargılanması için de olduğunu söyledim" dedi.

Obama değil, Blair

Bu arada İngiltere'deki Channel 4 haberin elde ettiği resepsiyona ilişkin görüntüde, Lord Ahmed şunları söylüyor:

"ABD, Hafız Muhammed Said'in yakalanması için 10 milyon dolar para ödülü koyduğunu açıkladı. Dilenerek de olsa 10 milyon sterlin toplayarak, George W. Bush ve Tony Blair'in işledikleri savaş suçlarından dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesine çıkarılmasını sağlamak isterim. Eğer bunun için evimi satmam gerekirse, satarım."

İngiliz Parlamentosu’nun üst kanadı Lordlar Kamarası’na 1998 yılında girerek, burada bulunan ilk Müslüman olan Ahmed'in, geçen hafta Pakistan'da katıldığı bir resepsiyonda, "Eğer ABD, Hafız Muhammed Said'in yakalanması için 10 milyon dolar ödül koyuyorsa, ben de ABD Başkanı Barack Obama ve selefi George W. Bush'un yakalanması için 10 milyon sterlin ödül koyuyorum" dediği iddia edilmişti. Ahmed'in sözleri Pakistan'daki "Express Tribune" gazetesinde yer almış, İngiliz basını da Lord Ahmed'in Obama ve Bush'a ilişkin söylediği iddia edilen bu sözlerine geniş yer vermişti.

İşçi Partisi, Ahmed'in sözleriyle ilgili soruşturma başlattığını ve bu süre içinde Lord Ahmed'in partiden uzaklaştırıldığını bildirerek, "Eğer bu ifadeler gerçekten söylendiyse bunu kınıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

ABD, 2008 yılında 166 kişinin öldüğü Hindistan'ın Mumbai kentindeki saldırılardan sorumlu tuttuğu, Pakistanlı Hafız Muhammed Said'in yakalanması için 10 milyon dolar para ödülü koyduğunu açıklamıştı.


Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs