En Sıcak Konular

28 Şubat sürecinde zulüm ve eziyet fazlasıyla yaşandı

17 Nisan 2012 13:35 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28 Şubat sürecinde zulüm ve eziyetin fazlasıyla yaşandığına dikkat çekerek, Türkiye'nin artık 12 Eylül, 28 Şubat ve her türlü darbe girişimi yüklerinden kurtarılması gerektiğini kaydetti.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, darbe dönemleriyle ile ilgili başlatılan soruşturmalarda adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini belirtti.

28 Şubat sürecinde zulüm ve eziyetin fazlasıyla yaşandığına vurgu yapan Bahçeli, "İnançlarından, siyasi tercihlerinden dolayı mütedeyyin vatandaşlarımız zan altında bırakılmış, maalesef suçlamalara maruz kalmışlardır. Fişlemeler, işten el çektirmeler, adli ve idari zorbalıklar, dayatmalar hepimizin bildiği vahim hadiselerdir. Ama eziyet, zorbalık ve haksızlıklar sadece 28 Şubat'ta yaşanmamıştır. Biz ki, ihtilal ve müdahale dönemlerinin acısını, işkencesini, tokadını, hakaretini, darağacını ve insanlık dışı muamelelerini yaşamış bir maziden buralara kadar geldik.

Gencecik fidanlarımızı görevli cellâtlar aramızdan alırken; vatan, bayrak, millet ve bağımsızlık diyen dava arkadaşlarımızı vahşiler katlederken vakarımızdan sesimiz dahi çıkmamıştı." dedi.

12 Eylül, 28 Şubat ve her türlü darbe girişiminin mutlaka hukuki anlamda neticeye kavuşturularak Türkiye'nin bu yükten kurtulması gerektiğini belirten Bahçeli, 27 Nisan bildirisi ve sonrasındaki gelişmelerin de aydınlatılmasını istedi.

Türkiye'de darbe dönemlerinin geride bırakılarak sandığın ve demokrasinin itibar ve devamlılığı sağlanması gerektiğini aktaran Bahçeli, "Sosyal, toplumsal ve siyasal uzlaşmayla geniş bir konsensüs temin edilmeli ve Türkiye bir daha alacakaranlık devirleri yaşamamalıdır. Parti olarak, TBMM'nde darbelerle ilgili kurulan araştırma komisyonuna destek vermemizin başlıca sebeplerinden birisi de bu düşüncemizden ilhamını almaktadır." diye konuştu.

Cihan



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,144 µs