En Sıcak Konular

Katar Emiri: Annan Planı'nın şansı yüzde 3

17 Nisan 2012 12:20 tsi
Katar Emiri: Annan Planı'nın şansı yüzde 3 Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren El Tani, "BM Güvenlik Konseyi, Suriye halkının yardım talepleri konusunda ahlak dışı bir pozisyonda bulunuyor" diye konuştu.

İtalya'nın başkenti Roma'da Başbakan Monti'yle bir araya gelen Katar Emiri El Tani, Annan'ın Suriye'ye yönelik planının sadece yüzde 3 şansa sahip olduğunu, BM Güvenlik Konseyi'nin de Suriye'de ahlaksız bir durumun içinde olduğunu söyledi.

Devlet Konukevi olarak kullanılan Villa Pamphili'de biraraya gelen İtalya Başbakanı Mario Monti ve Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. İki lider, Suriye'deki son gelişmelerle ilgili soruları da cevapsız bırakmadı. El Tani, Kofi Annan'ın Suriye'ye yönelik planının ne kadar başarılı olacağıyla ilgili bir soruya, "Yüzde 3'ü geçemeyecek. Senaryo önemli ölçüde değişebilir, barışçıl talepler, kanlı çatışmalarla sonuçlanabilir" diye yanıt verdi.

Emir, Suriye'de devrimin başladığı günden bu yana Suriye rejimini destekleyen Rusya'nın bu sefer BM Güvenlik Konseyi'nde veto hakkını kullanmaması konusunda Rusya'nın tutumunu takdirle karşıladıklarını da belirterek, "Rusya'ya iyileşme yönündeki son tutumu için teşekkür ediyoruz" dedi.

Emir El Tani, Suriye halkının yardım istekleri konusuna değinirken, "Bugün BM Güvenlik Konseyi, Suriye halkının yardım talepleri konusunda ahlak dışı bir pozisyonda bulunuyor" diye konuştu.

Suriye'ye olası bir askeri operasyon düzenlenmesi ihtimaliyle ilgili bir soruya ise Başbakan Mario Monti, gelişmeler üzerine değerlendirmeler yapılabileceğini söyledi. Ülkesinin BM Güvenlik Konseyi ve Arap Birliği'nin duruşunu desteklediğini belirten Monti, "İtalya zaten oraya gözlemci gönderme isteğini iletmişti. Katar'la da her zaman bu konuda görüş birliği içinde olduk" diye konuştu.

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,872 µs