En Sıcak Konular

'Türk askeri Taliban'la çatışmadı'

17 Nisan 2012 10:25 tsi
Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Afganistan'daki saldırılar sırasında Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne ya da Türk askeri unsurlarına yönelik doğrudan bir saldırı olmadığını, dolayısıyla Türk askerleri tarafından silahlı bir mukabele de o

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen saldırılar sırasında Türkiye Büyükelçiliği'ne ya da Türk askerî unsurlarına yönelik doğrudan bir saldırı olmadığını söyledi.

Ünal, dolayısıyla Türk askerleri tarafından silahlı bir mukabele de yaşanmadığını bildirdi. Saldırıların bazı büyükelçiliklerin yakınlarında olduğunu ifade eden Ünal, bu çerçevede Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nde de güvenlik önlemlerinin artırıldığını kaydetti.

Önceki gün Kabil ile ülkenin doğusundaki Celalabad, Gardez ve Pul-i Alem kentlerinde eşzamanlı olarak yapılan 10 kadar saldırıda ABD, Almanya ve İngiltere büyükelçilikleri, hükümet binaları ve NATO üsleri hedef alınmıştı.

18 saat süren operasyonda 36 Taliban ölü ele geçirilirken, 11 güvenlik görevlisi de hayatını kaybetmişti. Saldırıyı değerlendiren Devlet Başkanı Hamid Karzai olayın Afgan güçleri ve NATO'nun istihbarat hatasını gösterdiğini söyledi.

Afgan  İçişleri Bakanı Bismillah Muhammedi, saldırıları Taliban ve El Kaide örgütüyle bağlantıları bulunan Hakkani örgütünün düzenlediğini söyledi.  Muhammedi, 'saldırılar, Taliban'ın 10 yıllık savaşa rağmen hala Afgan güvenliğini delebildiğini ispatlıyor' dedi.

Celaleddin Hakkani ve oğlu Siracuddin Hakkani tarafından yönetilen örgüt Afganistan'ın doğusunda Pakistan ile sınırı bulunan vilayetlerde faaliyet gösteriyor. Pakistan'da üstlenen Hakkani ağının 10 bin silahlı üyesi olduğu düşünülüyor.



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,416 µs