En Sıcak Konular

Zeybek: 28 Şubat’ta iki çete vardı

17 Nisan 2012 10:19 tsi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 28 Şubat sürecinde 2 ayrı çetenin olduğunu söyledi.

“28 Şubat’ta darbeciler ve müdahaleciler var.” diyen Zeybek, bu iki çetenin birbirine karıştırıldığını belirtti.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 'Turgut Özal’ı Anmak ve Anlamak' konulu panele katılan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda hedefin, en ileri demokrasi olduğunu söyleyen Zeybek, ancak bu durumu istemeyip halkın iradesine inanmayan birtakım kadroların vesayetçi demokrasiyi sürdürmek istediğini anlattı. Vesayetçilerin, her zaman ‘halk yanlış düşünüyor. Her şeyin doğrusunu biz biliriz. Biz ne diyorsak öyle olmalıdır’ şeklinde düşündüğüne dikkat çeken Zeybek, darbelerin bu anlayış ile gerçekleştirildiğini ifade etti.

Türkiye'de yaşanan darbelerin en zararlısının, milletin irfanına ve ruh köküne en aykırı olanının 28 Şubat müdahalesi olduğunu aktaran Zeybek şöyle konuştu: “Görünüşte 'postmodern' dense bile 28 Şubat müdahalesi son derece tehlikeli iştir. Bu işin içinde olanların hesap vermesi öteden beri söylediğimiz tezdir. Belki daha başka hesap vermesi gerekenlerde vardır. Ancak tüm bunlar yapılırken asla hukuktan ayrılmamak gerekir. Hayatının 33 ayını tutuklu olarak geçirmiş bir insan olarak söylüyorum, tutukluluk süresinin uzun olması yanlıştır. Yargılanmalı ve yasalara göre suçu olanlar bunun bedelini ödemelidir. Tutukluluk ta bir cezaya dönüşmemelidir.”

'28 ŞUBAT’TA İKİ ÇETE VARDI'

28 Şubat sürecinde medyanın konumu hakkında görüşü sorulan Zeybek, hukukta niyetin ve kastın önemli olduğuna işaret etti. Zeybek, "28 Şubat’ta darbe yapmak isteyenler ile müdahalecilerden oluşan iki çete vardır. Bu birbirine karıştırılıyor. Bir darbeciler bir de müdahaleciler var.” yorumunda bulundu. Zeybek, bu iki çetenin maksatlarını bilerek doğrudan irtibatlı olan ve bu işin içinde bulunduğu delillendirilen kişiler hakkında da hukukun gereğini yapacağını ifade etti. Zeybek sözlerini şöyle tamamladı: “Ancak tüm bunları bilmeden samimiyetle yapılan propagandaya aldanıp, 'Türkiye’de bir dönüşüm var, şeriat devleti geliyor' gibi propagandalarla yazıp çizenleri ancak kınarız. Cezalandırmak için suç kastı olması gerekir. Bu tezgahın ve çetenin içinde irtibatlı olarak bulunanlar varsa, zaten hukuk gereğini yapacaktır.”



CİHAN

Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs