En Sıcak Konular

Merkel, Uyum Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor

16 Nisan 2012 21:05 tsi
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Hükümetin Uyum ve Göç'ten sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile Gençlik Uyum Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Almanya genelinden 16 ila 25 yaşlar arasındaki 50'si göçmen kökenli toplam 100 genç, iki gün boyunca Federal Başbakanlık Binası'nda uyum konusunu masaya yatıracak. Başbakanlık binasında zirvenin katılımcılarını selamlayan Merkel, her bir insanın eşi benzeri olmadığına dikkat çekerek "Çeşitliliğe kendimizi açtığımızda zenginleşmiş oluruz." dedi.

Merkel ve Federal Hükümetin Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile iki gün boyunca uyumun nasıl daha iyi gerçekleşebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunan gençler zirve sonuçlarını yarın açıklayacak.

Başbakan Merkel, uyum zirvesinin katılımcısı olarak seçilen gençlere, "Bize gerçek sorunları yansıtmanızı istiyoruz. Çekimser davranmadan açık tartışmanızı bekliyoruz." diyerek zirvenin katılımcısı olmanın bir ayrıcalık, ama aynı zamanda sorumluluğu da beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi.

Uyum konusunda önemli çok önemli mesafeler kat edildiğine dikkat çeken Merkel, diğer taraftan ismi Alman olmadığı için meslek eğitim yeri bulmakta zorlanan gençler örneğini vererek yapılması gereken daha çok işlerin olduğunu söyledi.

Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Böhmer ise, "Gençlik Uyum Zirvesi kültürler arası diyalog için mükemmel bir platform. Uyum ve güzel ortak yaşam, zorla ve hükmetmekle olmaz. Bunlar günden güne yaşanarak gerçekleşir. İşin püf noktası ise başkalara açık olmak ve birbirimize yaklaşmaktır: okulda, dernekte, iş yerinde ve mahallede." dedi. Zirvenin sloganının 'Uyum bende başlar!' olduğuna dikkat çeken Böhmer, zirveden saygı, hoşgörü ve karşılıklı itibar çıktığını belirtti. Almanya'da hoş geldin kültürünün daha fazla geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Böhmer, "Bizim toplumumuza daha aktif katılım sağlamak isteyen göçmenler daha fazla desteklenmeli. Bu konuda resmi daire ve kuruluşlara, işverenlere, okullar ve her bir bireye görev düşüyor." dedi.

cihan

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs