En Sıcak Konular

77 kişinin katili Breivik neden ağladı?

16 Nisan 2012 15:21 tsi
77 kişinin katili Breivik neden ağladı? Norveç tarihinin en kanlı saldırısını yapan ve 1'i Türk kızı olmak üzere 77 kişiyi katleden terörist Breivik, ilk duruşmada gözyaşlarını tutamadı.

77 kişiyi öldüren ve çok sayıda insanı da yaralayan Norveçli terörist Anders Behring Breivik, duruşmada, gerçekleştirdiği eylemleri kabul ederken suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

12 dakikalık film sırasında Breivik'in gözlerinin dolduğu ve ağladığı görüldü.

Norveç başkenti Oslo ve Utöya Adası'nda gerçekleştirdiği terör saldırılarında 77 kişiyi öldüren ve çok sayıda insanı da yaralayan Norveçli terörist Anders Behring Breivik, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
 
Oslo'daki Bölge Mahkemesi'nde bu sabah başlayan ve 10 hafta süreceği bildirilen mahkemenin ilk gününde hakim, kayıtlarda sanığın işsiz göründüğünü, bunun doğru olup olmadığını sordu. Breivik ise, bunun doğru olmadığını, cezaevinde yazar olduğunu söyledi.
 
Kimlik tespitinin ardından soruşturma savcıları Svein Holde ve Inga Bejer Engh, mahkemede iddianame ve delilleri okumaya başladılar. Norveç Televizyonu tarafından naklen yayınlanan duruşmada, iddianame savcılar tarafından okunurken, Breivik'in savcıya bakmadığı, sadece kendi önüne bakmayı tercih ettiği görüldü. Breivik mahkeme salonunda avukatları ile kurşun geçirmez bir camın olduğu bölmede iki polis eşliğinde oturdu.
 
Mahkemede ayrıca, Breivik'n eylemleri gerçekleştirdiği sırada çekilen kamera görüntülerinden elde edilen fotoğraf ve görüntüler mahkemede savcı tarafından gösterildi. Savcı ayrıca, hükümet binası ve Utöya Adası'nda 22 Temmuz'da Breivik'in gerçekleştirdiği saldırıda ölenlerin isimlerini tek tek okudu ve saldırıda nasıl bir yara alarak öldüklerini veya yaralandıklarını doktor raporlarından alıntı yaparak açıkladı. Savcı kurbanların ölüm raporlarını da açıklarken, Utöya Adası'nda ölenlerin çoğunun kafalarına isabet eden kurşunlardan öldüklerini bildirdi.
 
Soğukkanlılığını bozmadı
 
Eylemleri tek tek anlatılırken, Breivik'in yüz ifadesinde hiçbir değişiklik olmadığı, oldukça soğukkanlı davrandığı dikkatlerden kaçmadı.
 
Savcılar saldırılarda ölenlerin ve yaralananların isimlerinin okunmasını bitirdikten sonra mahkeme hakimi Breivik'e bu eylemleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğini sordu. Breivik, eylemleri gerçekleştirdiğini kabul ettiğini ancak suçlu olduğunu kabul etmediğini söyledi.
 
Savcı, duruşma sırasında Breivik'in çocukluk ve gençlik yıllarıyla ilgili de bilgi verirken, Breivik'in 1992 yılında, halen yabancı karşıtı bir parti olan Fremskrittspartiets adlı partinin gençlik kollarına üye olduğunu kaydetti. Savcı, sanığın daha sonra da Knights Templar "Tapınak şövalyeleri" adını verdiği örgütü kurduğunu belirtti.
 
Breivik'in ayrıca, tüfekle çektirdiği fotoğraf ile kolundaki Marksist avcısı etiketlerinin bulunduğu fotoğraflara da mahkemede yer verildi. Breivik'in satın aldığı silah ve üniformaların kayıtlı faturaları da mahkemeye sunuldu. Breivik'in saldırılarda kullandığı bomba malzemelerini satın alırken çekilen fotoğraflar da bu görüntüler arasında yer aldı.
 
Breivik'in saldırıları gerçekleştirdiği 22 Temmuz sabahı önceden hazırladığı bomba yüklü minibüs ve bir başka araca ait kamera görüntüleri de duruşma sırasında mahkemede izlettirildi.
 
Savcı ayrıca, Breivik'in kendi bilgisayarında hazırladığı 12 dakikalık kısa bir filmi de göstererek, amacının Breivik'in siyasi yönünü anlatmak olduğunu söyledi. Filmde, İngiltere'nin Aslan Yürekli olarak anılan eski kralı Richard'in görüntülerinin yanı sıra Obama'nın komünist, Birleşmiş Milletler'in de marksistler tarafından yönetilen bir kurum olduğu ileri sürülüyor. 12 dakikalık film sırasında Breivik'in gözlerinin dolduğu ve ağladığı görüldü.

aa


Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,017 µs