En Sıcak Konular

Fransa'da liderler, Paris meydanlarını doldurdu

16 Nisan 2012 14:12 tsi
Fransa'da 22 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turuna sayılı günler kala adaylar başkent Paris'e çıkarma yaptı. Vincennes meydanını Sosyalist Partililer, Concorde meydanını ise Sarkozy taraftarları doldurdu.

Bu seçim döneminin ilk açık hava mitingini yapan Nicolas Sarkozy, son dönemde artış gösteren aşırı sağ ve aşırı sol parti adaylarına değinirken, "Biliyorum ki, birçoğunuz yaşadığınız sıkıntıları, acıları, üzüntüleri, uç adaylara oy vererek haykırmak istiyorsunuz.'' diye konuştu.

İkinci kez seçilmesi halinde yeni Fransız modelini devreye sokacağını belirten Sarkozy, bunun için sınır güvenliklerinin önemli olduğunun altını çizdi. Sarkozy, "Eğer dış göçü kontrol altına alamazsak, sınırlardan kaynaklanan haksız rekabet sorununu çözemezsek yeni Fransız modelini sağlayamayız." diye konuştu.

Miting sonrası Sarkozy'nin alandan ayrılışını izlemek için yüzlerce kişi toplanırken, Nicolas Sarkozy ve eşi Carla Bruni halkı selamlayarak alandan ayrıldı. Concorde meydanındaki mitingde Başbakan François Fillon, UMP Genel Sekreteri Jean François Cope, İçişleri Bakanı Claude Gueant'ın yanı sıra birçok bakan ve Parti yetkilisi de hazır bulundu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren alanda hazır bulunduğunu belirten ve uzun yıllar UMP için aktif çalıştığını belirten Alexandre Camilo Nicolas Sarkozy'nin kazanacağından emin olduğunu belirterek, Sarkozy'nin birleştirici rol gösterdiğinin altını çizdi. Camilo gelecek 5 yıl için Sarkoz'ynin yeniden seçilmesi gerektiğini belirterek, "Sarkozy ile beraber olmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.

Michell Boff'da 70 yaşından fazla olduğunu, fakat kendini 20 yaşında gibi hissettiğini belirterek, Nicoals Sarkozy için bu süreçte bütün mahalleleri dolaştığını ve Sarkozy'nin savunduğu değerler etrafında insanları toplamak için uğraş verdiğinin altını çizdi. Boff, Sarkozy'nin Fransa'yı hak ettiği yere taşıyacak tek lider olduğunu savundu.

Öğretmen olduğunu belirten Selin Chapon ise Nicolas Sarkozy için alanı doldurduğunun söyleyerek, Sarkozy'nin ülkeyi en iyi şekilde yönetmek için yeterli birikime sahip olduğunun altını çizdi. Chapon, bu konuda Sarkozy'ye güvenlerinin de tam olduğuna vurgu yaptı.

Bu arada Sarkozy cephesinden yapılan açıklamada Concorde meydanında 100 bin kişinin bulunduğu belirtildi. Açık hava mitingi için polisin ise geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekti.

cihan





Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,184 µs