En Sıcak Konular

Erdoğan, ünlü işadamından ne istedi?

16 Nisan 2012 13:04 tsi
Başbakan Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı törende milli tank projesine talip olduğunu belirten Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat’a, isteğini seslendi.

Hattat Holding tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan yıllık 120 bin ton kapasiteli Hema Metal fabrikasının açılışı, Başbakan Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, milli tank projesi power pack sistemlerine talip olduğunu söylediği anda Başbakan Erdoğan canlı bağlantı ile katıldığı açılışta, “Tank değil Sayın Hattat, uçak üretimi istiyorum” diyerek seslendi.

Mamüllerinin %70 ini ihraç eden Hema Endüstri A.Ş.,  Avrupa ve Amerika'nın haricinde Çin ve Hindistan pazarları ile rekabet edebilmek için gerek kalite gerekse fiyat yönünden böyle bir fabrikayı hizmete açtı.,
 
Hema Metal Döküm fabrikası kurulduktan sonra ürettiği mamülleri Hindistan ve Çin'e satmaya başladı.
 
Tarım, Otomotiv, Ağır İş Makineleri Endüstrisi ve Savunma Sanayi sektörüne hizmet etmeye başlayan Hema Metal, pik ve sfero döküm parçalarını işlenmiş olarak üretiyor.
 
Bünyesinde 525 personel bulunduran ve başlıca müşterileri arasında Hema Endüstri (Türkiye), Perkins (İngiltere), Caterpillar (Amerika), John Deer (Amerika-Meksika), Cnh (İtalya, Hindistan, Türkiye) Knorr-Bremse (Almanya-Fransa), Ford (Türkiye), Mercedes (Türkiye-Almanya), bulunan fabrika Hattat Holding grup şirketleri arasında yer alıyor.

Hema Metal Döküm Fabrikası, ülkemiz döküm kapasitesinin %10'unu seviyesinde üretim yapabilecek nitelikte.
 
Hattat Holding, Çerkezköy Organize Sanayi bölgesi Hema Caddesinde bulunan 800 bin metre kare üzerine kurulu, 6 fabrikadan oluşan 4200 çalışanıyla gelişmiş arge merkezi, sanayi ve endüstri kompleksine sahip. Hema Metal,30 bin metre kare kapalı alan üzerine kuruludur. Iso 16949 kalite belgesi, Iso 18001 işci sağlığı iş güvenliği belgesi ve Iso 14001 çevre kalite belgelerini almaya hak kazanmış bulunuyor.

haber7


Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs