En Sıcak Konular

Yıldırım: Cumhuriyet Tarihi'nin rekorunu kırdık

15 Nisan 2012 20:25 tsi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 6 bin kilometrede aldıkları bölünmüş yolu, 21 bin 500 kilometreye çıkartarak Cumhuriyet Tarihi'nin rekorunu kırdıklarını kaydetti.

Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleşen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tekirdağ'da eğitim başta olmak üzere birçok alanda yapılanların halkın hizmetine sunulduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin 2023 hedeflerine kilitlendiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
 
''6 bin kilometrede aldığımız bölünmüş yolu 21 bin 500 kilometreye çıkartarak Cumhuriyet Tarihi'nin rekorunu kırdık. Bugün, Tekirdağ'da 6 tane yol açılışı var. Bu yol açılışlarının toplam uzunluğu 85 kilometre ve toplam maliyeti de 160 milyon TL.''
 
Yıldırım, ''Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük, milleti birleştirdik. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneye, 75 milyon insanımızı birleştirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık. Türkiye, 2023 hedeflerine kilitlendi ve bu hedefleri gerçekleştirmeye çalışıyor'' dedi.
 
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, Tekirdağ'ın eğitim açısından Türkiye'nin diğer illeriyle mukayese edilemeyecek kadar olumlu ve iyi bir performansa sahip olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:
 
''İlköğretimde biz yüzde 100'e yakın bir okullaşmayı sağlamış bulunmaktayız. Burada, kız çocuklarımızın okullaşması da erkek çocuklarımızla eşit derecede sağlanmış görünüyor. Orta öğretimde ise geçen yıl ilköğretimden orta öğretime geçiş oranımız yüzde 94'e ulaştı. Bu, Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bir rakam. Gelecek yıldan itibaren eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla yüzde 100'e ulaşacak. Tekirdağ'da bütün çocuklarımızı kız ve erkek 12 yıl boyunca eğitme imkanına sahip olacağız.''
 
Dinçer, Tekirdağ'ın mesleki eğitim açısından da Türkiye'nin diğer illerine bakıldığında büyük bir avantaja sahip göründüğünü belirtti.
 
Bakan Dinçer, bölgeye eğitim sektöründe yapılan yatırımlardan sonra derslik sayısında öğrenci başına ciddi düşmelerin gerçekleştiğini sözlerine ekledi.
 
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de, bölgeye çeşitli alanlarda yapılan yatırımları anlattı.

aa


Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,242 µs