En Sıcak Konular

Atalay: 28 Şubat'ta rektörlükten alındım

15 Nisan 2012 18:28 tsi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 28 Şubat süreci kapsamında başlatılan soruşturmanın Türkiye'nin normalleşmesi olduğu söyledi.

Bu süreçle ilgili konuşulacak çok şeylerin olduğuna işaret eden Atalay, "Darbelerin ve benzeri girişimlerin araştırılması için, Cumhuriyet tarihindeki olağanüstüleri araştırmak için Meclis komisyon kurdu. 28 Şubat da onlardan birisi. Ben de 28 Şubat'ı yakinen yaşayan birisiyim. O dönemde rektördüm ve görevden alındım. Soruşturmalar, vesaireler, öyle bir dönemdi. Şimdi bütün olağanüstülükler araştırılacak. Böyle de bir yargı yolu var." dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Atalay, AK Parti Balıkesir 4.İl Olağan Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Balıkesir'de Vali Yılmaz Arslan'ı ziyaretinde, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.
 
Bakan Atalay, 28 Şubat soruşturmasına yönelik bir soru üzerine devam eden bir yargı sürecinin olduğunu kaydetti. "Hükümet olarak en büyük arzumuz, her şey hukukun içinde olsun." diyen Atalay, "Biz bir hukuk devletiyiz. Her şey hukukun içinde yürüsün. Yoksa, 28 Şubat ile ilgili söylenecek çok şey var. Geçen hafta Meclis'te darbelerin ve benzeri girişimlerin araştırılması için komisyon kuruldu. 28 Şubat da onlardan birisi. Ben de 28 Şubat'ı yakinen yaşayan birisiyim. O dönemde rektördüm ve görevden alındım. Soruşturmalar, vesaireler öyle bir dönemdi. Şimdi bütün olağanüstülükler araştırılacak. Böyle de bir yargı yolu var. Esasen bütün dileğimiz şu, yargı bu süreçleri yürütürken bir yandan da Türkiye'nin normalleşmesi, bu tür şeylerin bitmesi. Ne o tür şeyler olsun ne de bu tür şeylerin araştırılması gündeme gelsin artık. Demokrasinin derinleştiği, yerleştiği bir ülke olalım. Normal bir ülke olalım." dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bir televizyon kanalında 28 Şubat ile ilgili dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in suçsuz olduğuna inanmadığı şeklindeki açıklamasına ise Atalay, şu yorumu yaptı: "28 Şubat'ta Sayın Süleyman Demirel'in sorumluluğunu paylaşmayan yoktur."
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'de yaşanan iç kargaşayla ilgili ise sınırın Türkiye tarafında savaştan kaçan Suriyelilerin kaldığı konteyner kente gittiğini ve bir insanlık dramının yaşandığını vurguladı. Türkiye'nin insani yardım noktasında geçmişte Kuzey Irak ve Bulgaristan'dan gelen vatandaşlara da kucak açtığını hatırlatan Atalay, bu görevi yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
 
Atalay'ın ziyaretinin sonunda Vali Yılmaz Arslan, kendisine Balıkesir'in meşhur Yağcıbedir halısı ve kolonya hediye etti. Atalay'a ayrıca zeytin ve zeytinyağı da ikram edildi.

cihan


Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,618 µs