En Sıcak Konular

Zeybek: İnancınızı yitirmeyin

15 Nisan 2012 16:38 tsi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, bu ülkenin demokratlara ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "İnançlarınızı yitirmeyiniz." dedi.

Muğla İl Özel İdare Kültür Merkezi'nde partisinin il kongresinde katılan Zeybek, partiye bugüne kadar hizmet veren tüm kurucu ve genel başkanların bu ülke için hizmet ürettiklerini söyledi. Zeybek, konuşmasına Celal Bayar ve İsmet İnönü kıyaslaması yaparak başladı. Zeybek, "Büyük önderimiz Atatürk vefatı öncesi İsmet İnönü'nün başbakanlığını Celal Bayar'a vermiştir. Celal Bayar partimizin kurucu genel başkanıdır. İsmet İnönü güdümlü demokrasinin, Celal Bayar ise bağımsız tam demokrasinin temsilcisi idi. Ne Rusya'dan, ne Amerika'dan icazet almadı. Bugün iktidarda olan AK Parti 28 Şubat ürünü bir partidir. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaparken 2000'li yılların başında bana da teklif geldi. ABD ajanları ve ABD'nin dış politika uzmanları tarafından yapılan bu teklifi reddettim. Çünkü bizim geleneğimizde güdümlü siyaset yoktur. Bu ülkede nereye bir çivi çakılmış ise burada Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin imzası vardır. Siz demokratlar hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin ve bu ülkenin bu demokrat düşünceye ihtiyacı var." dedi.

Türkiye'nin bugün tüm komşu ülkelerle sorunlu hale geldiğini ve Türkiye'nin Suriye ile savaş tehlikesi yaşadığını iddia eden Zeybek, "Suriye ile savaş arkasından İran'la savaş, bu Türkiye'nin felaketi demektir. Böyle savaşların ardından ülkelerin ayakta kalması zordur. Bu savaşı kışkırtanlar, uzaktan ellerini ovuştururlar sonra Türkiye devleti dağıldığı zaman İran, Suriye devletleri dağıldığı zaman, ellerine bir kalem alır yeniden harita çizerler." diye konuştu.

Zeybek, Türkiye Cumhuriyeti'nin Mustafa Kemal Atatürk döneminden bu yana çevre komşuları ve tüm dünyayla, onurlu, iyi ilişkiler geliştiren bir devlet olduğuna ve asla teslimiyetçi bir tutum içine girmediğine dikkati çekti.

cihan


Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,279 µs