En Sıcak Konular

BBP: Asker değil medya da yargılansın

15 Nisan 2012 16:08 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin, ''Bu iş sadece askerlerle sınırlı tutulmamalı. Bu işin siyasi, yargı, medya ayağı ile özellikle köşe yazarları ve iş dünyası mutlaka elden geçirilmelidir diye düşünüyoruz'' dedi.

BBP kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına Kosova'da düzenlenen tekvando yarışmasına katılımının ardından Türkiye'ye dönen Destici, partisinin il başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ''dava''sının sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını, Türk-İslam coğrafyasındaki herkesin onu tanıdığını söyledi.
 
Destici, Kosova'da önemli ziyaretler yaptığını dile getirerek, Türk iş adamlarının bölgede önemli yatırımlar yaptığını gözlemlediklerini ifade etti.
 
28 Şubat soruşturmasına da değinen ve bu konuda parti olarak tavırlarının çok net olduğunu vurgulayan Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Biz o gün bu darbecilerin yargılanmasını, emekliye sevk edilmesini istemiş bir siyasi hareketiz. Bugünlerde tabii ki konuşmak kolay. Ancak gerçekleri kimse değiştiremez. 28 Şubat'çıların yargılanmasıyla ilgili ilk müracaat BBP'ye aittir. 3 Mart 2011'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına İstanbul il teşkilatımızın başvurusu buradadır. Şimdi konuşmak kolay tabii ki, o günlerde konuşmak gerekiyordu'' diye konuştu.
 
Destici, gelinen noktada önemli bir aşama kaydedildiğini belirterek, ''Bu iş sadece askerlerle sınırlı tutulmamalı. Bu işin siyasi, yargı, medya ayağı ile özellikle köşe yazarları ve iş dünyası mutlaka elden geçirilmelidir diye düşünüyoruz. Özellikle üniversitelerde ikna odaları kurarak kızlarımızın başlarındaki örtüleri açtıranların da, Nur Serter başta olmak üzere mutlaka milletvekili olsalar bile dokunulmazlıkları kaldırılarak soruşturulmaları gerekir diye düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.
 
Dönemin mağdurlarının haklarının iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Destici, o dönemlerde bankaların içinin boşaltıldığını savundu.
 
Mustafa Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Bunlar vatana ihanetten yargılanmalıdır. Bunlar milletin malını gasp etmekten yargılanmalıdır. Mutlaka hak ettikleri cezaya çaptırılırken, haksız yere edindikleri mal varlıklarına el konulmalıdır. Sayın cumhurbaşkanımızdan talebimiz parti olarak, Devlet Denetleme Kurulu'nun bu konuda harekete geçerek, 28 Şubat'ta kim haksız kazanç sağladı, kim mağdur edildi veya mağdur etti, bunların tespit edilerek ortaya çıkarılmasıdır. Ayrıca sayın Başbakan da Başbakanlık Teftiş Kurulunu harekete geçirmelidir.
 
Meclisteki siyasi partilere çağrımız, bir daha 28 Şubat'lar, 12 Eylül'ler yaşanmasını istemiyorlarsa, bu işin üzerinden siyaset yapmayı bıraksınlar, gerçek anlamda sivil ve demokratik bir anayasa ile bu milleti buluştursunlar. Bu millet yeni, sivil ve demokratik bir anayasayı hak ediyor. Anayasanın mutlaka çıkması lazım.''
 
Bir gazetecinin ''28 Şubat 1997'te eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile Muhsin Yazıcıoğlu arasında bir mesajlaşma var. Bugün de haber yapıldı. Konunun ayrıntıları hakkında bilgi verir misiniz?'' sorusuna Destici, ''Parti olarak zaten 28 Şubat süreciyle ilgili şikayetçi ve müdahiliz'' dedi.

aa


Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,870 µs