En Sıcak Konular

Bakan şalvar giydi

15 Nisan 2012 13:31 tsi
Bakan şalvar giydi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, partisi tarafından düzenlenen “Siyaset Akademisi”ne katılmak üzere geldiği Nevşehir'de, şalvar giyip, tezgaha oturdu ve çanak çömlek yaptı.

Ergün, Kapadokya bölgesinin el sanatları merkezi olarak bilinen, çanak çömlek yapımı ile ünlü Avanos ilçesini ziyaret etti.

Bir çanak çömlek firmasının atölyesini gezen Ergün, burada firma yetkilisinden çanak çömlek yapımı, üretimi ve pazarlaması ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra çanak çömlek yapımını izleyen Ergün, şalvar giyip, tezgaha oturarak çanak çömlek yapmayı denedi.

BAKAN ERGÜN ÇANAK ÇÖMLEK YAPTI

Ardından gazetecilere çanak çömlek yapmayı denediğini anlatan Ergün, "Yapmasını bilene kolay ama ilk defa yapan için zor, ama çok zevkli" dedi.

Bakan Ergün'ün çanak çömlek denemesini eşi Güner Ergün, Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk ve Erdal Feralan da izledi.

Çanak çömlekçiliğe sadece bir meslek olarak değil, aynı zamanda bir sanat olarak bakılması gerektiğini ifade eden Ergün, bir şeye şekil verip, onu kendi zevkine göre ortaya koyabilmenin insanı en çok mutlu eden işlerden biri olduğunu dile getirdi.

Rekabet öncesi işbirliği projelerine destek

Bakanlık olarak rekabet öncesi işbirliği projelerine destek vereceklerini de belirten Ergün, Avanos'ta da böyle bir proje olduğunu ve destekleyeceklerini kaydetti.

Ergün, "Bazı ortaklıklara ihtiyaç var. Burada herkes kendi sanatını sergileyecek ama ham maddenin temin edilmesinde ortaklık yapabilirler. Ortak bir çamur fabrikası kurabilirler. Rekabet öncesi işbirliği projesine biz şöyle bakıyoruz. Çamuru birlikte yapalım ama iyi sanat sergileyen kazansın. Çamuru beraber yapalım, çömleği iyi yapan kazansın veya diğer sanatsal ürünleri iyi yapan kazansın ama ortak bir ham madde tedariki gerçekleştirelim. Bunu yaparlarsa arkadaşlar, biz de onlara en güzel desteği vermiş olacağız" şeklinde konuştu.

aa

Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,002 µs