En Sıcak Konular

Vatan yazarının AK Parti rahatsızlığı

14 Nisan 2012 21:43 tsi
Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, geçmişte AK Parti’ye kapatma cezası vermemesi yüzünden Anayasa Mahkemesi'ne veryansın etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi'nin, Denizli Esnaf Sarayı'nda düzenlediği 'Demokrasinin Neresindeyiz' konulu söyleşiye ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, İşçi Partililer ve dernek üyeleri katıldı.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu , AK Parti’nin Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan hüküm giydiğini, ancak kapatılmadığını belirterek o günkü kararı eleştirdi. Mutlu, “Bu suçları işleyen partinin atası kapatılmış, yöneticilerine beşer yıl siyaset yasağı getirilmiş. Örnek de var. Bir insanı veya bir suçlu buluyorsunuz, sonra da onu cezalandırmayıp toplumun içine sokuyorsanız, aman ha yandık. Anayasa Mahkemesi suçu tanımladı. Suçlu. Ceza; kapatılması gerekir. Ben de biliyorum 5 yılda siyasetten men cezası verilmesi gerekir. Bizde ne oldu? Avrupa Birliği ayağa kalktı. Cemaat ayağa kalktı, Amerika ayağa kalktı, yetmez ama evetçiler ayağa kalktı. AK Parti'yi nasıl kapatırsınız? Bu demokrasiye ihanettir. Ulan bu herif laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan suçlu bulunmuş. Demokrasiyi bu adamlar katlediyor. Anayasa Mahkemesi buna karar vermiş sen ne demokrasisinden bahsediyorsun. Bunun yaşaması var olması zaten demokrasiyi tehdit.” iddialarını sıraladı.

Dava sürecinde kendisinin de tereddüde düştüğünü itiraf eden Mustafa Mutlu , “Ama öyle bir lobi işledi ki biz bile o gün bunları yazarken ‘acaba biz yanılıyor muyuz?’ diye beşer onar kez okumak zorunda kaldık hukuk kitaplarından. Sonuçta açıklandı; hazine yardımından şu kadar kesinti. Eee siyaset yasağı filan da yok. Bu adam bu suçu bundan sonra işlemezse enayidir.” diye konuştu.

cihan

Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,095 µs