En Sıcak Konular

Demirtaş Cumartesi Anneleri'yle biraraya geldi

14 Nisan 2012 18:47 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her şeyden önce darbeyle hesaplaşılması ve yüzleşilmesini olumlu bulduklarını söyledi.

Demirtaş, Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde kendilerini ''Cumartesi Anneleri'' olarak adlandıran grupla bir araya geldi.
 
Burada, gazetecilerin ''28 Şubat soruşturmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu yanıtlayan Demirtaş, ''Her şeyden önce darbeyle hesaplaşılması ve yüzleşilmesi elbette olumlu bir şeydir. Hiçbir darbe girişiminin ya da gerçekleşmiş bir darbenin hesapsız, sorgusuz kalmaması lazım'' dedi. Demirtaş, olumlu gelişmelere rağmen 12 Eylül ve 28 Şubat ile ilgili soruşturmalarda darbenin bütün kurumlarını ortadan kaldırmak gibi geniş kapsamlı bir yaklaşımın bulunmadığını ileri sürdü.
 
Darbeyle yüzleşmenin demokrasiyi; sadece darbecilerle yüzleşmenin ise iktidarı güçlendireceğini savunan Demirtaş, şöyle dedi:
 
''Bazen 1-2 kişi üzerinden koskoca bir 'darbe zihniyetini yok ettik' diyorlar. Milli Güvenlik Kurulu, özel yetkili mahkemeler ve YÖK darbenin ürünüdür. Bütün bu kurumlar tıkır tıkır işliyor mu? İşliyor. Dolayısıyla kimse, biz darbeyle hesaplaştık, demesin. O dönem darbeyi destekleyenler, darbenin ortamını yaratanlar her türlü entrikayı çeviren kim varsa elbette bunlar sorumludur. Mesele birkaç gazeteci, askere dokunma meselesi değildir. Suçu olan varsa sorgulansın. Adil yargılansın.''
 
Suriye'deki gelişmelere de değinen BDP Genel Başkanı Demirtaş, AK Parti'nin, Suriye'deki Kürtlerin herhangi bir hak elde etmemesi için çaba içinde olduğunu ileri sürdü.

aa


Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,186 µs