En Sıcak Konular

Tekin: Başbakan yapılmamış olanı yaptı

14 Nisan 2012 18:11 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Şalıurfa'da Suriye ile ilişkiler ve iş kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin de sık yaşanan iş kazaları olduğunu ifade ederek, ''Son dönemlerde ne yazık ki ardı kesilmeyen bir anlayışla iş kazaları yaşanıyor'' dedi.
 
Tekin, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Suriye ile ilişkiler ve iş kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen yıllarda Suriye ile yaptığı protokol neticesinde herkesin çok mutlu olduğunu ifade eden Tekin, komşularla iyi ilişkilerin uzun zamandır Türkiye'nin beklentisi olduğunu söyledi.
 
Yakın komşularla iyi ilişkilerin ticari ve sosyal ilişkileri geliştirdiğini belirten Tekin, şöyle konuştu:
 
''Sayın Başbakan, dış politikada bugüne kadar olmamış bir şeyi hayata geçirdi. İki ülke arasında ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptı. İki ülke arasında ortak bakanlar kurulu toplantısının dış politikada anlamı şudur; 'kardeş ülke' demektir. Doğal olarak Urfalısı, Anteplisi, Hataylısı bu bölgedeki insanlar devleti referans alarak, ticari ilişkilerini geliştirerek, kimi kamyon aldı, kimi tır aldı, kimi otel yaptı. Kime güvenerek yaptı? Devlete güvenerek yaptı. Düşünebiliyor musunuz yurttaşlarımızın önemli kısmı şu anda mağdur. Yani Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bu boyuta gelişinde hiç birimizin payı yok. Urfalı'nın payı yok. Her ne kadar sayın Başbakan geçen gün 'sınır ihlali var' demiş olsa da... Ne demek sınır ihlali var, ne oldu? Nereyi ihlal etmiş? Eğer sınır ihlali varsa elbette devletler arasında hukuk vardır, bu hukuki olarak çözülebilir.''
 
-İş kazaları-
 
Gürsel Tekin, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin de son dönemlerde sık sık yaşanan iş kazaları olduğunu söyledi.
 
''Son dönemlerde ne yazık ki ardı kesilmeyen bir anlayışla iş kazaları yaşanıyor'' diyen Tekin, dün Kahramanmaraş'ta kot boyama fabrikasında meydana gelen patlamada 4 kişinin öldüğünü ve yaralananlar olduğunu hatırlattı. Son 10 güne bakıldığında gazetelerde bu tür haberlerin görüldüğünü ifade eden Tekin, köprülerin devlete ait olduğunu söyledi.
 
Tekin, bir gazetecinin sorusu üzerine, Şanlıurfa'da milletvekili çıkaramamalarının nedenlerinin farklı olduğunu, önümüzdeki dönemde sadece Şanlıurfa değil Türkiye'nin her tarafında bu tablonun değişeceğini ifade etti.
 
Gürsel Tekin, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması konusunun da takipçisi olacaklarını belirtti.

aa


Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,220 µs