En Sıcak Konular

Hükümet cephesinden Kılıçdaroğlu'na tepki

14 Nisan 2012 18:04 tsi
Adalet Bakanı Ergin ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, CHP liderini eleştirdi.

28 Şubat Soruşturmasına ilişkin tartışmalar sürüyor. Hükümet cephesinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "intikam süreci" sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
"Bırakalım Herkes Kendi Görevini Yapsın"
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bu noktada bir suç algısı varsa bu suça dönük soruşturmanın yapılması anayasanın ve ceza usül yasamızın emredici hükmü. Bunlar yapılıyor. Bırakalım herkes kendi görevini yapsın" şeklinde konuştu.
 
Cumhuriyet Başsavcılığının yapmış olduğu bir soruşturmanın gereğinin yapıldığını ifade eden Ergin, şöyle devam etti:
 
"Bu konuda adımları atılıyor. Bu noktada bir suç algısı varsa bu suça dönük soruşturmanın yapılması anayasanın emredici hükmü. Ceza usül yasamızın emredici hükmü. Bunlar yapılıyor. Bırakalım herkes kendi görevini yapsın. Savcılarımız savcılıklarını yapsınlar. Biz yalnız Türkiye'nin yakın tarihinde yaşamış olduğu sorunların birer birer Türkiye'nin gündeminden çıkması için gayret ediyoruz. Bu da o yönde atılmış bir adımdır. Gene yakın gelecekte Türkiye'nin sürdürülebilir kesintiye uğramayan, güçlü bir demokrasi alt yapısını inşa etmesi sürecinden geçiyoruz. İnşallah dünya üzerinde güçlü demokrasisi olan ülkeler arasında Türkiye'yi en kısa süre içerisinde göreceğiz beraberce."
 
Yazıcı: "Hukuk Dışına Çıkanlara Millet Adına Hesap Soruluyor"
 
Kılıçdaroğlu'nun intikam iddialarına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da cevap verdi. Yazıcı, "Hukuk devletinde hukuk dışına çıkan herkese hesap sorulması millet adına yapılan bir işlemdir" dedi.
 
AK Parti Osmaniye il kongresine katılan Yazıcı'nın gündeminde de 28 Şubat soruşturması vardı. Yazıcı, önce hafızaları tazeledi:
 
"O süreci hatırlayın, post-modern darbe olarak nitelenen bu süreci çok iyi analiz edin. Size ait imkanlarla donatılmış, bu milletin hudut güvenliğini sağlama görevi verilmiş insanlar her alanı düzenlemeye kalkıştılar. 1960 darbesi sonrasındaki idamlar, başbakanın ve bakanların idamı, 12 Eylül'den sonra bu ülkenin gençlerinin idamı, onları bir kenara bırakırsak. Siyasi kadroların başkalaştırılması, tasfiye edilmesinin ötesinde, sosyal alanda, kültürel alanda, değerler bazında en büyük tahribat bu dönemde yapılmıştır."
 
Muhalafete yüklenen Hayati Yazıcı, soruşturmanın intikam olarak değerlendirilemeyeceği gibi küçümsenmemesi gerektiği uyarısında da bulundu.
 
Yazıcı,"Değerli arkadaşlar hukuk devletinde hukuk dışına çıkan herkese hesap sorulması millet adına yapılan bir işlemdir. Hiç kimse bunu küçümseyemez ve hiç kimse bunu intikam olarak değerlendiremez" dedi.

trthaber


Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,807 µs