En Sıcak Konular

Ergin: Adalet hizmetlerinde kaliteyi artırdık

14 Nisan 2012 15:18 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Türkiye, bir süredir tüm adalet hizmetlerin tamamına bütüncül açıdan bakıp, toplam kaliteyi artırma noktasında önemli adımlar attı'' dedi.

Asri Mezarlık içinde yer alan Gaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katıldığı törenle açıldı.
 
Ergin, burada yaptığı konuşmada, Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi binasının mütevazi bir bina olduğunu ama hizmetin kapsamı, Gaziantep ve civarına getireceği yararın büyük olduğunu söyledi.
 
Çevresindeki illere de önemli hizmet sunacak bu merkezin içinin donatıldığını, uzmanlarla takviye edildiğini, bu hizmetten Gaziantep'in yanı sıra Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis ve ihtiyaç duyan diğer illerin istifade edebileceğini anlatan Ergin, adli tıp hizmetlerinin adalet hizmetinin çok önemli noktasında hizmet sunan önemli bir birim olduğunu vurguladı.
 
Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Adalet hizmetlerinin toplam kalitesini artırabilmek için adliyelerdeki hizmetin kalitesinin artması, adliyedeki hizmeti üretebilmek için ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet üretmek, hüküm oluştuktan sonra infaz kurumlarının oluşturulması ve işleyişi, infaz esnasındaki rehabilitasyon ve topluma kazandırma çalışmaları, infaz sonrası hükümlünün yeniden o kuruma dönmemesi için alınacak tedbirlerin tamamı adalet hizmetlerinin içerisinde bir bütün olarak görülmesi ve planlaması gereken hizmetler. Türkiye bir süredir tüm bu hizmetlerin tamamına bütüncül açıdan bakıp, toplam kaliteyi artırma noktasında önemli adımlar attı. Adli hizmetlerin fiziki şartlarını iyileştiren çalışmalar önemli mesafe kat etti. Türkiye'de 157’ye yakın adalet sarayı hizmete girdi. Anayasa Mahkememizin binası inşa edildi. Danıştay hizmet binamızı geçtiğimiz hafta güzel bir törenle açtık. Yargıtay'ın hizmet binası için şimdi önemli adımlar atılıyor. Bunu taşra teşkilatları izliyor ve şu anda adalet hizmetlerini taçlandıracak olan önemli hizmetler de Anadolu'ya yayılmaya başlandı.''
 
İstanbul Adli Tıp Merkezi'nin yükünün çok ağır olduğunu ifade eden Ergin, bu hizmetlerin yerele taşınmasının vatandaşların sıkıntısının azaltılması açısından önemine işaret etti.
 
-Adli Tıp Grup Başkanlığı talebi-
 

Gaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi'nin Türkiye'de pilot uygulama olduğunu, kendi alanında bir ilk olduğunu bildiren Ergin, bu hizmetin üretilmesinde Gaziantep'in yerel dinamiklerinin önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.
 
Gazianteplilerin ''Adli Tıp Grup Başkanlığı'' talebi olduğunu belirten Ergin, törene katılan Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'ye seslenerek, ''İnşallah Adli Tıp Kurumu Başkanımız bu notunu almıştır, en kısa sürede Gaziantepimize adli tıp grup başkanlığını inşallah getireceğiz'' dedi.
 
Bakan Ergin, şunları kaydetti:
 
''Bu gördüğümüz adli tıp otopsi merkezi sadece otopsi yapmayacak, otopsi dışında hizmetlerde verecek. Pilot uygulamadır. Bir benzerini şimdi Bosna Hersek'te Sarajevo'da inşallah kardeşlerimize bir armağan olarak götürüyoruz. Yine Gazze Adalet Bakanımız gelmişti, onun da böyle bir ricası oldu. Bir benzerini de şimdi Gazze'de inşa ediyoruz. Hem Türkiye'nin önemli merkezlerini bu hizmetle buluşturuyoruz hem de yurt dışında bizden bu noktada yardım isteyen dost kardeş ülkelere de benzer hizmetleri, en azından kendi adli tıp uzmanlarını eğitme noktasında, ilk kuruluş hizmetlerinde katkı veriyoruz. Ondan sonra kendi ayakları üzerinde bu hizmetleri devam ettirebilecekler.''
 
Ceza infaz kurumlarında incelemelerde bulunacağını ifade eden Ergin, Gaziantep'teki ceza infaz kurumlarının kapasitesinin yeterli olmadığını, onunla ilgili önemli projeler yapıldığını belirtti.
 
Bakan Ergin, ''En kısa sürede ceza infaz kurumlarımızın da günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek koşullara gelmesine dönük hizmetlerimiz, yatırımlarımız başlayacak. Adım adım Türkiye'nin her köşesinde adli hizmetlerin hem fiziki olarak hem içerik olarak kalite artırımı noktasında önemli adımlar peşi peşine geliyor'' diye konuştu.

aa


Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs