En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Kutlu Doğum Haftası mesajı

14 Nisan 2012 15:12 tsi
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladığı belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kutlu Doğum Haftası'nın kardeşliği, birlik ve beraberliği pekiştirmesi temennisinde bulunarak, ''Bugün kanla, acıyla, zulümle ve adaletsizlikle sarsılan insanlığın içine düştüğü çıkmaz, inanıyorum ki Peygamberimiz'in 1400 yıl önce vazettiği barış, sevgi, merhamet ve adalet kavramlarının, hakiki manada ihyasıyla aşılacaktır'' dedi.
 
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladığı belirtildi.

Başbakan Erdoğan, mesajına, ''Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, gönüllerin her zamankinden daha ferah, daha huzurlu, daha mutmain olmasını'' dileyerek başladı.

Yüce Allah'ın yeryüzüne gönderdiği son elçi olan Hz. Muhammed'in, insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncelisi ve hakikatin sadık emanetçisi olduğunu, barış dini İslam'ın, O'nun aracılığıyla insanlığa tebliğ edildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bugün kanla, acıyla, zulümle ve adaletsizlikle sarsılan insanlığın içine düştüğü çıkmaz, inanıyorum ki Peygamberimiz'in 1400 yıl önce vazettiği barış, sevgi, merhamet ve adalet kavramlarının, hakiki manada ihyasıyla aşılacaktır. Onun için bu kutlu haftada, Peygamberimiz'in aktardığı ilahi mesaja kulak vermeli, O'nun emanetine ve hatırasına sahip çıkmalı, O'nun çağrısını gür bir sesle dünyaya duyurmalıyız. Peygamberimizin hayatının, örnek kişiliğinin, düşünce dünyasının ve yüce dinimizin ahlak ve inanç anlayışının çeşitli etkinliklerle anlatılacağı Kutlu Doğum Haftası'nın bu yoldaki çabalara önemli katkılar sağlayacağına eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimiz'in kutlu doğumunu tebrik ediyor, bu anlamlı haftanın kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi temennisiyle bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.''

aa


Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs