En Sıcak Konular

Amasya'da çatışma: 2 PKK'lı terörist öldürüldü

14 Nisan 2012 11:37 tsi
Amasya'da 2 askerin şehit olmasının ardından başlatılan geniş çaplı operasyonlar sonucu 2 terörist öldürüldü.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Merkez bağlı Ormanözü kırsalında güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayan teröristle çatışma yaşandığını, teröristlerden 2'sinin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Öz, ölen teröristlerden birinin, bölge sorumlusu Zigan kod adlı terörist olduğunu bildirdi.

Vali Öz, Amasya'da bu hafta başında askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olması, 5 askerin de yaralanmasının ardından başlatılan geniş çaplı operasyonların sürdüğünü belirtti.

Bu gece merkeze bağlı Ormanözü köyü kırsalında 2 terörist görüldüğünü ifade eden Öz, "Güvenlik güçlerimizin 'dur' ihtarına uymayan 2 teröristle çatışma yaşandı. Teröristlerden 2'si etkisiz hale getirildi. Öz, bölgedeki operasyonların skorsky helikopterler ve zırhlı araçların desteğiyle jandarma, komando ve özel harekat birliklerince yürütüldüğünü kaydetti.

VALİ ÖZ: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KARADENİZ BÖLGE EKİBİ ÇÖKERTİLDİ

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyona ilişkin, ''Bu operasyonla terör örgütünün Karadeniz bölge ekibi çökertilmiştir'' dedi

Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasya'da 9 Nisan'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olması, 5 askerin de yaralanmasının ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Ormanözü köyünde bir grup terörist tespit edilmesinin ardından operasyon başlatıldığını söyledi.

''Teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden 2'sinin etkisiz hale getirildiğini belirten Öz, şunları kaydetti:

''İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı, özel harekat ve komando birliklerimiz ile beraber planlı çalışma yürüttük. Bu çalışmanın neticesinde dün gece saat 00.00'da teröristlerle görüntü temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte iki adet kalaşnikof tüfek, tüfeklere ait şarjör, mermi, el bombaları ve paklayıcı madde yapımında kullanılan maddeler ele geçirildi. Bu patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler 9 Nisan'da Çiğdemlik bölgesinde patlatılan malzemelerle aynı nitelikleri taşıyor. Bölgede arama tarama çalışmalarımız devam ediyor. Etkisiz hale getirilen teröristlerden biri Karadeniz bölge sorumlusu Mahir Koç kod isimli Celal Başkale'dir. Diğer teröristtin kimliğini belirlemeye çalışıyoruz. Bu operasyonla terör örgütünün Karadeniz bölge ekibi çökertilmiştir. Bu önemli bir darbe oldu.''

Bölgede başka teröristlerin de olabileceğini ifade eden Öz, yürütülen çalışmalar kapsamında arama ve tarama çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.






Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,780 µs