En Sıcak Konular

Suriye'den Ankara'ya olumlu mesajlar

14 Nisan 2012 08:57 tsi
Suriye'den Ankara'ya olumlu mesajlar Geçtiğimiz hafta Türkiye'yi Suriye'ye karşı savaş ilan etmekle suçlayan Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar Caferi, bu kez Ankara'ya olumlu mesajlar gönderdi.

New York'ta TRT Haber'e konuşan Beşar Caferi, Türkiye ile Suriye'nin ortak bir tarihin parçası olduklarını ve her iki ülke halklarının birbirlerine karşı büyük sevgi duyduklarını kaydetti.
 
Ankara ve Şam'ın, politik liderler arasında var olan görüş farklılıklarına rağmen, ikili ilişkilerini daha da geliştirmesi gerektiğini savunan Caferi, "Türk hükümetinden Suriye'deki krize yönelik olarak sorumlu davranmasını" talep etti.
 
Caferi, "Türkiye'deki dostlarıma ve kardeş Türk halkına, Suriye'deki istikrarsızlığın Türkiye dahil bütün bölgeyi çok ağır şekilde etkileyeceğini hatırlatmak isterim. Suriye Ortadoğu'da çok önemli bir aktör ve bölge ülkelerinin bu aktöre karşı politikalarında dikkatli davranmalı" dedi.
 
Türkiye'den daha objektif, daha adil ve daha samimi bir Suriye politikası gütmesini beklediklerini ifade eden Caferi, ikili ilişkilerin düzeltilmesi yönünde hala şans olduğunu belirtti.
 
Beşar Caferi, "Her iki ülkenin ve iki halkın barışa, istikrara ve mükemmel ikili ilişkilere ihtiyacı var. Birlikte mucizeler yaratabiliriz. Niye tersini yapıyoruz ? Suriye, Türk halkının ve devletinin çıkarlarına düşman değil. Türkiye'deki bilge insanları, ilişkilerimizi daha da geliştirmeye ve Suriye halkına ve devletine yönelik provokasyonlara karşı gelmeye davet ediyorum." diye konuştu.

 

Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,444 µs