En Sıcak Konular

"7 Uyurlar'ın isimlerine ilgi"

13 Nisan 2012 17:15 tsi
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Afşin Belediyesi'nin başlattığı kampanya çerçevesinde, "Eshab-ı Kehf"in adının verildiği çocuk sayısı 77'ye ulaştı.

Afşin Belediye Meclisi'nin 2.5 yıl önce Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin tanıtımı ve isimlerinin yaşatılması amacıyla aldığı karar doğrultusunda, çocuklarına Eshab-ı Kehf'in adları olan "Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş" isimlerini koyan ailelere cumhuriyet altını, hemşehrilik beratı ve isim madalyası verilmesine yönelik kampanya ilgi gördü.

İlçede 2010 ve 2011 yıllarında toplam 57 bebeğe, bu yıl ise toplam 20 bebeğe

"Eshabı-ı Kehf" isimleri verildi.

Nüfus kayıtlarına göre, bu yıl 5 erkek bebeğe Mekselina, 5 erkek bebeğe Yemliha, 3 erkek bebeğe Şazenuş, 2 erkek bebeğe Debernuş, 5 kız bebeğe ise Mislina isimleri verildi.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Eshab-ı Kehf'in nerede olduğuna dair tartışmaların olduğunun bilindiğini ancak araştırmacıların bunların içinde en isabetli yerin Afşin olduğunu işaret ettiğini belirtti.

Eshab-ı Kehf isimlerinin bölgede artmasını sağlamak amacıyla kampanya başlattıklarını ve kampanyalarının sürdüğünü ifade eden Aydoğan, şöyle konuştu:

"2010-2011 yıllarında da bunun karşılığını bulduk. Bu uygulama sayesinde '7 uyurların isimleri" çocuklarımıza daha sık verilmeye başlandı. Elimize geçen en son veriler ise bizleri son derece mutlu etti. İnanıyoruz ki bu sayı giderek daha da artacak. Bizleri sevindiren bir diğer gelişme ise ilçe dışından da bu isimlerin verildiğini öğrenmemiz. Bu yıl içerisinde belediyemize Hatay, Osmaniye ve Adana'dan müracaatlar oldu. Afşin halkı adına bu ailelere de teşekkür ediyorum."

aa



Bu haber 1,545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,793 µs