En Sıcak Konular

İhvan'dan Tahrir'de milyonluk miting

13 Nisan 2012 16:30 tsi
Müslüman Kardeşler'in öncülüğünde yüzbinlerce kişi Mübarek dönemi yöneticilerinin adaylığını protesto etmek için Tahrir'de toplandı.

Mübarek döneminin en önemli ismi ve kara kutusu olarak kabul edilen, 18 yıl istihbarat şefliği görevini yürütmüş ve kısa bir müddet Mübarek'in yardımcılığını da yapmış olan Ömer Süleyman'ın Mısır Cumhubaşkanı adayı olmasına tepkiler büyüyor.

Vasat Partisi başkan yardımcısı Isam Sultan'ın, Mübarek döneminde yüksek mevkilerde görev yapmış olan şahısların 10 yıl siyasetten men edilmesini öngören kanun tasarısının Mısır Halk Meclisi tarafından kabul edilmesini rağmen, Mısır İslami hareketleri bugün 'Devrimi koruma mitingi' için Tahrir Meydanı'nda toplandı.

Halk Komiteleri'nin Tahrir Meydanı'nın girişlerini tutarak, kimlik kontrolü ve üst araması yaptığı Meydanda özellikle de Cuma namazından sonra katılımcıların sayısında ciddi bir artış olduğu gözlendi.

Bugünkü mitingle, Ömer Süleyman'ın yanı sıra, 28 Ocak 2011 tarihindeki 'Öfke cuması' gösterileri sonrasında Ahmed Nazif hükümetini görevden aldıktan sonra yeni hükümeti kurmak için Mübarek tarafından görevlendirilen Ahmed Şefik'in Cumhurbaşkanlığı adaylığının da iptal edilmesi hedefleniyor.

Mübarek rejimi kalıntılarının tekrar yönetime gelmek için devrimin kazanımlarını çalmayı hedeflediğini dile getiren göstericiler, Mübarek rejiminin tekrar hortlamasını engellemek için Tahrir Meydanı'nda toplandıklarını ifade ediyor.

Gösteriler esnasında hayatını kaybeden devrim şehitlerinin fotoğraflarının taşındığı Tahrir Meydanı'nda 'Hepimiz Mübarek kalıntılarına karşıyız', 'Meşruiyet Meydan'dadır; Devrim + Parlamento' ...vb pankartlar açtı.

Halen devam eden mitinge her geçen dakika katılım da artıyor.

Özellikle de Müslüman Kardeşler tarafından düzenlenen milyonluk mitinge 6 Nisan ve Kifaye hareketler katılmadı. Bugünkü mitingin Müslüman Kardeşler cemaatinin özel hedefleri için yapıldığını iddia eden 6 Nisan Hareketi sözcülerinden Ahmede Mahir Müslüman Kardeşler ile bazı konularda ortak hareket ettiklerini söyledi.

Gösteriye Selefiler ve tüm İslamcı gruplar destek veriyor. Eylemde "Süleyman'ı seçen İsrail'i seçer" dövizleri de açıldı.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,128 µs