En Sıcak Konular

Federasyon kararını verdi!

13 Nisan 2012 16:11 tsi
Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde oynayan yabancı sayısının 2013-2014 sezonundan itibaren 3'den 2'ye düşürüldüğünü açıkladı.

TBF'nin internet sitesine yapılan açıklamada, TKBL'de 2013-2014 sezonundan itibaren sahaya çıkan 12 kişilik kadroda yer alabilecek 4 yabancı sporcudan en çok 2'sinin aynı anda sahada yer alabileceği bildirildi.

TBF Yönetim Kurulu'nun açıklaması ve aldığı kararlar şöyle:

''TBF bir taraftan Avrupa kulüplerinde mücadele eden takımların güçlü kadrolarla Türkiye'yi temsil edebilmesini gözetirken, diğer taraftan 2014 yılında ülkemizde düzenlenecek olan 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yer alacak olan A Milli Kadın takımımızın en güçlü kadrosuyla mücadele etmesi ve kadın liglerimizde oynayan kaliteli Türk oyuncu sayısının artabilmesi amaçlarıyla çeşitli teşvik ve destek programları yürürlüğe koymuştur.

Benzer şekilde, kadın basketboluyla ilgili stratejik konuların değerlendirildiği, TKBL'de mücadele eden kulüplerin temsilcilerinden ve TBF yetkililerinden oluşan Lig Kurulu'nun 5 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen son toplantısında yukarıdaki amaçlar paralelinde görüşler ortaya konulmuş, bu görüşler doğrultusunda TBF Yönetim Kurulu'nun 11.04.2012 tarihli toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1- TKBL'nin 2012-2013 sezonunda sahaya çıkan 12 kişilik takım kadrosunda en fazla geçmişte olduğu gibi 4 yabancı sporcu bulunabilecek, bunlardan en fazla 3'ü aynı anda sahada yer alabilecektir.

2- 2013-2014 sezonundan itibaren ise sahaya çıkan 12 kişilik kadroda yer alabilecek 4 yabancı sporcudan en çok 2'si aynı anda sahada yer alabilecektir.

3- Yine 2012-2013 sezonundan başlamak üzere, 12 kişilik kadroda yer alan 4 yabancı sporcunun en fazla 2'si Avrupa kıtası dışından olabilecektir.

4- 2012-2013 sezonundan itibaren bir takım, bir sezon içerisinde doğumdan sonra uyruğunu herhangi bir sebeple değiştirmiş yabancı sporcular arasından en fazla bir tanesini sonradan geçtiği uyruğuyla TBF'ye tescil ettirebilecektir. Bu kotaya, Türk Milli takımlarında yer alan sporcuların dışında kalan Türk vatandaşlığını elde etmiş sporcular da tabi olacaktır.

5- Bilindiği üzere 2012-2013 sezonundan başlamak üzere 14 takımla oynanması kararlaştıran TKBL'nin Türkiye Kupası statüsünde de değişikliğe gidilmiştir. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde yer alan iki takım direkt olarak bir sonraki sezonun sekizli finallerine katılmaya hak kazanacaktır. Sekizli finallere katılacak kalan 6 takımı belirlemek üzere TKBL'de mücadele hakkı olan diğer 12 takım 4'lü 3 gruba ayrılacak, bu gruplarda puanlı ve tek devreli lig usulü turnuva oynayacaklardır. Bu turnuvalar sonucunda ilk iki sırayı alan takımlar sekizli finallerin diğer takımları olacaktır.

6- TKBL'de 14 takıma çıkıldığından dolayı artacak müsabaka sayısı göz önüne alınarak önümüzdeki sezondan itibaren Noel arası verilmeyecek, öncesinde Olimpiyatlar sonrasında ise Avrupa Şampiyonası bulunan 2012-2013 sezonunda TKBL All-Star günü organize edilmeyecektir.''

Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs