En Sıcak Konular

Çevik Bir, cami vaazlarını takip ettirmiş

13 Nisan 2012 16:10 tsi
Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından başlatılan 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir camilerde verilen vaazları takip ettirmiş.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından başlatılan 28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir gözaltına alındı. Postmodern darbenin önemli aktörlerinden olan Çevik Bir'in imzasını taşıyan 'Batı Çalışma Grubunun Raporlama Sistemi' başlıklı belgede, camilerde verilen vaazların garnizon komutanlıklarınca takip edilmesi isteniyor.

'Batı Çalışma Grubunun Raporlama Sistemi' konu başlıklı 29 Nisan 1997 tarihli Genelkurmay Başkanlığı Belgesi, dönemin çalışmalarını gözler önüne seriyor. Çevik Bir imzalı belgede, çalışmaların Kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütüleceği belirtiliyor. Türkiye'nin irticai taktik resminin ortaya çıkartılması maksadıyla harekete geçilmesi isteniyor.

Raporlama sistemi kapsamında yapılması gerekenler ise şu şekilde sıralanıyor: "İl bazında varsa değişik mezheplerin/tarikatların yeri ve miktarı; İl bazında irticaya müzahir dernek, tarikat, dergah, tekke, zaviye, türbeler, Kur’an Kursları, İmam Hatip Okulları ve öğrenci yurtlarının miktarı; Bunların üyelerinin sayıları ve faaliyetlerinin tespit edilmesi; İl bazında faaliyet gösteren irticaya müzahir örgütler hakkında bütün bilgiler, İl bazında, 03 Aralık 1934 tarih ve 2596 sayılı 'Bazı kisvelerin giyilmeyeceğine dair' kanuna aykırı giyinenlerin yaygın olduğu mahaller ve sayılarının, bir defaya mahsus olmak, 15 Mayıs 1997 tarihine kadar Genelkurmay Başkanlığına gönderilecektir.

Bu bilgilerde meydana gelebilecek değişiklikler miada, bağlı kalınmaksızın bildirilecektir. Ayrıca camilerde verilen vaazların Garnizon Komutanlıklarınca takip edilmesi suretiyle laiklik aleyhtarı ve suç teşkil edilen hususların tespit edilmesi ve yasal işlem yapılabilmesi için derhal Genelkurmay Başkanlığına bildirilmesi sağlanacaktır."

Belgede yasa dışı fişlemelerin tamamlanmasının ardından ise devreye Batı Çalışma Grubu'nun gireceği ifade ediliyor. "Çeşitli kanallardan elde edilen tüm bilgilerin gecikmeksizin Batı Çalışma Grubu'na aktarılması sağlanacaktır." deniyor.

 

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,371 µs