En Sıcak Konular

Memurun maaş zammı takvimi açıklandı

13 Nisan 2012 14:58 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmelerinin takvimini açıkladı. Memurun bekleyeceği süre de netleşti...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmelerinin en geç 30 Nisan'da başlayacağını ve mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, kamu çalışanlarına tanınan toplu sözleşme hakkının kullanımını düzenleyen ve 4688 sayılı Sendikalar Kanunu'nda değişiklik öngören 6982 sayılı Kanun'un, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığını ve 11 Nisan 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Bu tarih itibariyle toplu sözleşme sürecine ilişkin çalışmaların başlatıldığını ifade eden Çelik, bu çerçevede, toplu sözleşme sisteminin uygulanmasını düzenlemek için hazırlanan yönetmelik taslağının, 12 Nisan itibariyle ilgili kamu kuruluşları ve konfederasyonların görüşüne sunulduğunu bildirdi.

Yönetmeliğin görüşler alındıktan sonra gelecek hafta yürürlüğe girmesinin planlandığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

''Toplu sözleşme görüşmelerine başlamadan önce kanun gereği Kamu Görevli Sendikaları Heyeti ile Kamu İşveren Heyetinin teşkil edilmesi, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun oluşturulması, Hakem Kurulu'nun Başkanı ile 2 üyesinin Bakanlar Kurulu'nca belirlenmesi gerekmektedir.

Öte yandan ilgili sendika ve konfederasyonlarımızın toplu sözleşme tekliflerinin, toplu sözleşme görüşmeleri başlamadan bir hafta önce kamu işveren heyetine sunulması gerekmektedir. Bu çalışmalar hızla yürütülmekte olup, toplu sözleşme görüşmelerine en geç 30 Nisan 2012'ye kadar başlanması öngörülmektedir.

Buna göre, kamu görevlilerinin 2012-2013 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin mayıs ayı içinde tamamlanması planlanmaktadır.''

Bakan Çelik, bu yıl ocak ayından itibaren yapılması gereken maaş artışlarının henüz gerçekleştirilmemiş olması nedeniyle kamu görevlilerinin herhangi bir hak kaybının söz konusu olmayacağına dikkati çekti.


AA

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,876 µs