En Sıcak Konular

Keşmirli lidere ABD'de hapis

13 Nisan 2012 14:57 tsi
ABD, özgür Keşmir için verdiği mücadele ile tanınan Gulam Nabi Fai Pakistan lehine casusluk ve lobicilik yapmaktan mahkum etti.

ABD, özgür Keşmir için verdiği mücadele ile tanınan Gulam Nabi Fai Pakistan lehine casusluk ve lobicilik yapmaktan mahkum etti.

ABD Federal Soruşturma Birimi'nin (FBI) raporuna göre Pakistan Keşmir konusunda ABD politikalarını etkilemek için 1990'lı yıllardan bu yana 4 milyon dolardan fazla harcama yaptı ve lobi faaliyetlerinde bulunan Gulam Nabi Fai ve Zahir Ahmed tutuklandı.

Aynı raporda Syed Gulam Nabi Fai'nin başında bulunduğu Keşmir Amerikan Konseyi adlı kuruluşun Pakistan'dan 700 bin dolar aldığı öne sürüldü. Fai'nin Pakistan yönetimi ile 2008'den bu yana 4 binden fazla kez görüştüğü iddia edildi.
Bu suçlamalarla mahkemeye çıkarılan Amerikan vatandaşı tanınmış Keşmirli aktivist Fai iki yıl hapse mahkum edilirken, Fai kendisine yönelik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

62 yaşındaki Fai yıllardır Fai Washington'da Keşmir için lobi faaliyetleri yürütmesine rağmen, Amerikan yönetiminin kendisini El Kaide lideri Bin Ladin'e yönelik operasyonun ardından taciz etmeye başladığını belirtti.
Yıllarca Pakistan'dan gelen yardımı gizlemediğini söyleyen Fai, ABD operasyonu sonrası gerilen Pakistan-ABD ilişkilerinin kurbanı olduğunu savundu.

Mahkum edildiği davanın sonunda söz alan Fai, "ben değecek bir amç için, Keşmir'e Özgürlük için, savaşıyorum, değecek bir dava için, bağımsız Keşmir için kurban ediliyorum" dedi.



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,911 µs