En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım'ın tahliye talebi reddedildi

13 Nisan 2012 12:54 tsi
Futbolda Şike davası kapsamında, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ında aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Davaya müdahil olmak isteyen Trabzonspor'un dilekçesinin ise henüz mahkemeye ulaşmadığı öğrenildi.

Futbolda Şike iddialarına ilişkin 10'u tutuklu 93 sanığın yargılandığı davada, 30 Nisan günü görülecek celse öncesinde bazı tutuklu sanıklar tahliye talebinde bulundu. Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan, Sami Dinç, Yusuf Turanlı, Ahmet Çelebi ve Ali Kıratlı tutukluluklarına itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 'sanıkların üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, yasal yaptırımı, fiziki takip tutanakları, dosyada yer alan sanık ifadeleri ve kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların devam etmesi' gerekçesiyle itirazları reddetti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, sanıkların talebi doğrultusunda itiraz dilekçelerini değerlendirmek üzere İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Dava kapsamında tutuklu bulunan sanıklardan Olgun Peker, Haldun Şenman ve Bülent İbrahim İşcen'ın ise tutukluk hallerine itiraz etmedikleri öğrenildi.

Öte yandan Trabzonspor Kulübü, geçtiğimiz günlerde davaya müdahil olacaklarına ilişkin açıklama yapmıştı ancak henüz mahkemeye müdahillik dilekçesinin ulaşmadığı belirtildi. Mahkemenin geçen celse verdiği ara karar doğrultusunda Ergenekon davasının gizli tanığı "Poyraz"ın verdiği ifadelerin ise mahkemeye ulaştığı kaydedildi.

cihan


Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,236 µs