En Sıcak Konular

Muharrem İnce'nin Meclis anıları kitaplaştı

13 Nisan 2012 12:35 tsi
CHP Grup Başkanvekili İnce, Meclis'te geçirdiği 10 yıllık süre içinde başından geçen olayları, bir anı kitabında topladı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis'teki anılarını ''Siz olmayınca, Meclis ne güzel çalışıyor'' adıyla bir kitapta topladı.

TBMM'de 22, 23 ve 24. Dönemlerde 10 yıl süreyle milletvekilliği yapan İnce, anılarını kaleme aldı.

İnce, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un, yönettiği bir birleşim sırasında kendisine hitaben ''Siz olmayınca Meclis ne güzel çalışıyor'' sözünü de kitabın başlığı yaptı.

10 yıl süre içinde başından geçen olayları, yaşanan gerginlikleri, sataşmaları, esprileri kitapta toplayan İnce, bu kitabının, yeni milletvekilleri için ''el kitabı'' niteliği taşıdığını söyledi.

Kitabı hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İnce, kitapta, Meclis'te yaşadığı olaylardan örnekler ve belgelerin bulunduğunu ifade etti.

İnce, kitabın içeriğine ilişkin, ''Parlamento deneyimleri, Meclis'te yaşadığım ilginç olayların bir kısmı da kitapta yer alacak. Kitapta, gerginlikler, zeka ürünü espriler, sataşmalar da var. Yeni milletvekilleri, tartışmalı anlarda neler yaşanabildiğini görecek. Bir yol gösterici. Bir anlamda anı kitabı; herkes bir ders çıkaracaktır'' diye konuştu.

TBMM'de geçirdiği 10 yıl içinde kendisini en çok zorlayan üç görüşmeyi, ''1 Mart 2003 görüşmeleri, 4 artı 4 artı 4 kanun teklifi ve İçtüzük değişikliği teklifi'' olarak sıralayan İnce, kitapta bu konularla ilgili bölümlerin yer alacağını anlattı.

İnce, kitabın yapılacak son rötuştan sonra en kısa sürede yayınlanacağını bildirdi. Kitabın devamının da geleceğini belirten İnce, kitabı kaç cilt halinde tamamlamayı düşündüğü sorusuna, ''O yapacağım milletvekilliğine bağlı'' karşılığını verdi.



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,541 µs