En Sıcak Konular

Bağış: İşsizlerimiz için ona özel önem verdik

11 Nisan 2012 21:53 tsi
Başmüzakereci Bağış 'Bu ziyaretin en önemli kısmı, Brunei'nin biliyorsunuz dünyanın birçok yerinde yatırımları var. Ülkemizde de bir yatırım yapmaları için bu bir fırsattı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brunei Darüsselam Sultanı Hasan El-Bulkiye Muiziddin Va'dulah'ın Türkiye ziyaretinin çok başarılı geçtiğini belirterek, ''Brunei'nin dünyanın birçok yerinde yatırımları var. Ülkemizde de bir yatırım yapmaları için bu bir fırsattı'' dedi.
 
Bağış, Brunei Darüsselam Sultanı'nı Atatürk Havalimanı'nda ülkesine uğurladıktan sonra, gerçekleşen ziyareti AA muhabirine değerlendirdi.
 
Brunei Darüsselam Sultanı'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine icabetle gerçekleştirdiği ziyarette önemli mesajlar verdiğini ifade eden Bağış, kendisinin son derece mütevazı ve beyefendi biri olduğunu söyledi.
 
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın talimatıyla kendisine 4 gün boyunca mihmandar bakan olarak eşlik ettiğini, aynı araçla seyahat ettiğini, uzun süre sohbet etme imkanı bulduğunu anlatan Bağış, şöyle devam etti:
 
''Bizim medyanın abarttığı gibi çok lükse düşkün birisi değil. Kolundaki saat bile son derece normal, kronometrik bir saat. Yüzüğü gümüş bir yüzük, uçağının hiçbir yerinde ben görmedim. Altın renginde pirinç madeninden birtakım kaplamalar olan yerler var. Onlar da daha çok uçağın içindeki sanat eserlerinin etrafındaki çerçeveler. Onun dışında öyle aşırı bir lüks görmedim. Kendisinin de heyetinin de son derece inançlı insanlar olduğunu gördüm. Mesela beni çok şaşırtan bir şey oldu. Her uçağa binmeden evvel, yola çıkmadan evvel odasında bütün bakanlarla birlikte toplanıp, 3 dakikalık bir sefer duası yapıyor. Seferinin, yolculuğunun iyi geçmesi için kendi diyanet işleri başkanının yaptığı duaya hep birlikte 'amin' diyorlar. Bunlar, çok kendilerine has birtakım gelenekleri olan, adetleri olan, ama bizlerle olan ilişkilerinde son derece nezaketle ilişkileri yürüten, talepkar olmayan, hoş bir heyetti.
 
Bu ziyaretin en önemli kısmı, Brunei'nin biliyorsunuz dünyanın birçok yerinde yatırımları var. Ülkemizde de bir yatırım yapmaları için bu bir fırsattı. Türkiye'de işsiz kardeşlerimizin iş imkanına kavuşması için, istihdam oranlarını artırabilmemiz için kendisinin burada iyi ağırlanmasını önemsedik. Buradaki temasları sırasında ona Türk konukseverliğinin örneklerini göstermeye çalıştık. Zannediyorum memnun kaldı. ''
 
Brunei Darüsselam Sultanı'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yaptıkları toplantıda, Türkiye'de bir sefaret açma kararını ilan ettiğini hatırlatan Bağış, Türkiye'nin de bu ülkede büyükelçilik açacağını ve karşılıklı olarak yatırım gruplarının gidip gelmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.
 
-Turistik mekanlara övgü-
 
Bağış, şöyle devam etti:
 
''İkili olarak vatandaşlarımızdan vize istememe anlaşmasını imzaladık. Ve artık Brunei vatandaşları ülkemize vizesiz gelebilecekler. Türkiye Cumhuriyeti'nin 75 milyon vatandaşı da dünyada kişi başına gelirin en yüksek olduğu ülkelerden birine vizesiz gidebilecek. Bu, çok önemli bir gelişmeydi bence. İş adamlarımızın heyetteki bakanlarla toplantıları oldu. Kendisi de buraya bir yatırım heyetinin gönderilmesi ve Türkiye'deki fırsatların değerlendirilmesi talimatını verdi. Kısa bir süre içerisinde bunlar gerçekleşecektir. Kendisinin ülkemizde turistik mekanlarla ilgili çok olumlu mesajları oldu. Dolmabahçe Sarayı'nı, Topkapı Sarayı'nı, Sultanahmet Camisi'ni, Ayasofya'yı ve müzesini, Anıtkabir Müzesi'ni, İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi'ni, Yerebatan Sarnıcı'nı çok beğendiğine dair cümleler sarf etmesi, eminim sadece Brunei'den değil, bu ülkeyi yakından takip eden Endonezya ve Malezya gibi nüfusları oldukça yoğun olan geniş bir Asya coğrafyasından da ülkemize gelen turist sayısının artışını sağlayacaktır. O açıdan bu ziyaretin çok başarılı olduğunu değerlendirebiliriz. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Brunei Sultanı'nın kendilerine yaptığı davete icabet edebilirler. Bu ilişkilerin devamı için bu tür ziyaretler çok önemlidir.''

aa


Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,788 µs